Спеціальні потреби

Вражений, але не здивований - експерт про можливий удар українського дрона за полярним колом


Фото для ілюстрації: російський Tu-22M3, відеокадр російського Міністерства оборони від 10 червня 2024 року
Фото для ілюстрації: російський Tu-22M3, відеокадр російського Міністерства оборони від 10 червня 2024 року

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомив в коментарі українським медіа, що українські дрони пошкодили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3. Бомбардувальник було розташовано на аеродромі "Оленья" на Кольському півострові. Росія не підтвердила удар. Також немає незалежного підтвердження удару.

Коментуючи повідомлення ЗМІ про можливий удар президент Фінляндії Александр Стубб сказав, що обговорював це питання з прем'єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном і прем'єр-міністром Фінляндії Петтері Орпо.

"Основне повідомлення полягає в тому, що у нас немає причин для хвилювання у Фінляндії. Ми тримаємо ситуацію під контролем і можемо реагувати", – сказав Стубб пресі в Парижі, повідомляє видання Yle.

Цей удар може бути першим, якого Україна завдала поза полярним колом і рекордним за далекобійністю, пише Радіо Свобода. Російські літаки, що базуються на аеродромі Оленья, регулярно беруть участь в ударах по Україні, пише видання.

Вражений, але не здивований. Так відреагував доцент Норвезької академії військово-повітряних сил Ларс Педер Хага, коментуючи повідомлення про удар виданню Barents Observer.

"Питання було не чи, а коли Україна вдарить по базі, - каже експерт. - Але це все одно вражає, адже Оленья за 1800 км від українського кордону, і в регіоні практично постійно глушать GPS".


Видання нагадує, що аеродром знаходиться за 200 км від кордону РФ з Норвегією і за майже 150 км від фінської Лапландії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG