Спеціальні потреби

США та Франція застерігають від подальшої ескалації конфлікту на Близькому Сході


Держсекретар США Ентоні Блінкен
Держсекретар США Ентоні Блінкен

Держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне в телефонній розмові обговорили ситуацію на Близькому Сході. Про це повідомляє речник закордонного відомства США Метью Міллер.

«Секретар (Блінкен - ред. ГА) і міністр закордонних справ обговорили поточні зусилля щодо досягнення припинення вогню для забезпечення звільнення заручників і збільшення гуманітарної допомоги Газі, а також важливість запобігання подальшій ескалації конфлікту на Близькому Сході та виклики, пов’язані з загрозами з боку Ірану», - йдеться в повідомленні Держдепартаменту.

Напередодні, як повідомляє агентство Reuters, президент США Джо Байден висловив сподівання, що Іран не піде на ескалацію, незважаючи на його погрозу помститися за вбивство лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії у Тегерані.

Відповідаючи на запитання журналістів у суботу про те, чи відмовиться Іран від своїх погроз, Байден відповів: «Я сподіваюся, що так. Я не знаю».

Як раніше повідомляв Голос Америки, міністр оборони США Ллойд Остін 2 серпня підписав накази про переміщення додаткових сил на Близький Схід і в деякі частини Європи після того, як Тегеран і його проксі пообіцяли помститися за вбивство минулого тижня головного командира Хезболли в Лівані та політичного лідера терористичної групи ХАМАС на іранській землі.

Заходи США передбачають відправку на Близький Схід авіаносної ударної групи USS Abraham Lincoln, а також морських крейсерів і есмінців, здатних збивати балістичні ракети.

Крім того, США надсилають до регіону додаткову ескадрилью винищувачів і вживають заходів для розгортання засобів протиракетної оборони наземного базування.

Пентагон не повідомив, коли різні кораблі та літаки будуть на місці, але в п’ятничній заяві зазначено, що переміщення більшої кількості військових можливостей у регіон має на меті «поліпшити захист збройних сил США, збільшити підтримку оборони Ізраїлю та забезпечити готовність Сполучених Штатів реагувати на різні непередбачені ситуації».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG