Спеціальні потреби

Байден "не впевнений" у мирній передачі влади у США, якщо Трамп програє вибори


Президент США Джо Байден. Фото: AP/Pablo Martinez Monsivais
Президент США Джо Байден. Фото: AP/Pablo Martinez Monsivais

Президент Джо Байден заявив 7 серпня, що не впевнений у мирній передачі влади в Сполучених Штатах, якщо кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп програє президентські вибори 5 листопада.

"Якщо Трамп програє, я зовсім не впевнений", — сказав Байден в інтерв’ю CBS News, відповідаючи на запитання, чи вважає він, що у США пройде мирна передача влади після голосування на виборах президента.

Говорячи про Трампа, Байден додав: "Він має на увазі те, що говорить. Що ми не сприймаємо його серйозно. Він щиро каже про це - усі ці речі, що якщо ми програємо, буде кровопролиття".

У березні цього року Дональд Трамп, перебуваючи з візитом в Огайо під час своєї передвиборчої кампанії, попередив про "криваву бійню", якщо він не виграє вибори. Тоді Трамп обговорював необхідність захистити автомобільну промисловість США від закордонної конкуренції.

Пізніше він заявив, що мав на увазі автомобільну промисловість, коли вживав цей термін.

Після голосування за президента США 2020 року Трамп неправдиво стверджував, що переміг на виборах Джо Байдена. Пізніше проти нього висунули звинувачення у кримінальних справах у Вашингтоні та у штаті Джорджія через незаконну спробу скасувати результати виборів.

Минулого місяця Джо Байден вийшов із нинішньої передвиборчої кампанії після того, як низка демократів закликали його зняти свою кандидатуру після невдалих дебатів із Дональдом Трампом. Вони висловлювали сумніви щодо віку та стану здоров’я 81-річного президента.

Згодом новим кандидатом від Демократичної партії стала віцепрезидентка США Камала Гарріс, яка нині балотується проти Трампа. Камалі Гарріс - 59 років, Дональду Трампу - 78.

У цій статті використані матеріали агенції Reuters.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG