Спеціальні потреби

Німецькі джерела очікують Зеленського на зустрічі в Рамштайні 6 вересня


Президент Володимир Зеленський вже тривалий час намагається переконати партнерів, щоб вони погодилися з правом України завдавати удари по цілях в Росії західною зброєю.
Президент Володимир Зеленський вже тривалий час намагається переконати партнерів, щоб вони погодилися з правом України завдавати удари по цілях в Росії західною зброєю.

Німецький часопис Spiegel повідомив, посилаючись на неназвані джерела у Берліні, що президент України Володимир Зеленський може особисто приїхати за зустріч представників міжнародної коаліції постачальників зброї Україні у п’ятницю 6 вересня на американській військовій базі Рамштайн в Німеччині.

Такий крок Зеленського розглядають як намагання України забезпечити потрібні обсяги озброєнь для протистояння агресії Росії, а зокрема підштовхнути партнерів до постачань так званої далекобійної зброї та згоди, щоб її використовувати проти цілей вглибині російської території.

Київ каже, що майже безперервні бомбардування українських міст російськими ракетами та дронами і російські наступальні дії показують необхідність нових підходів до ведення війни, аби переламати її хід.

Участь президента Зеленського була б незвичайною, оскільки зустрічі в Рамштайні переважно відбуваються на рівні міністрів оборони та інших представників з приблизно п’ятдесяти країн Контактної групи оборони України, які регулярно збираються з 2022 року під проводом США.

Деякі партнери України заявляють, що повністю погоджуються з правом українців завдавати удари по цілях на території агресора - Росії за умови дотримання міжнародних законів війни і гуманітарних законів.

Але такі держави як США, Німеччина, які мають далекобійну зброю, висловлюють застереження, а інші, такі як Британія і Франція, подають суперечливі сигнали.

Представники уряду США повторюють, що Вашингтон дотримується раніше узгоджених з Україною умов застосування наданої зброї, а уряд Німеччини досі відмовляється надати Україні свої крилаті ракети Таурус.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG