Спеціальні потреби

"Ми хочемо кінця війни, допоможіть нам змусити Росію шукати миру", каже Зеленський у Рамштайні


Президент України Володимир Зеленський вперше приїхав на американську авіабазу в Рамштайні в Німеччині для особистої участі в нараді представників приблизно 50 країн світу, які координують допомогу для оборони України. 6 вересня 2024 р.
Президент України Володимир Зеленський вперше приїхав на американську авіабазу в Рамштайні в Німеччині для особистої участі в нараді представників приблизно 50 країн світу, які координують допомогу для оборони України. 6 вересня 2024 р.

Президент Володимир Зеленський на зустрічі з представниками держав міжнародної коаліції, яка допомагає Україні оборонятися від агресії Росії, заявив, що краще озброєння української армії допоможе покласти край війні.

Нам потрібна сила, щоб мотивувати Росію шукати миру.
Володимир Зеленський

Зеленський, якого в Рамштайні в Німеччині 6 вересня вітав головуючий на зібранні міністр оборони США Ллойд Остін, сказав, що Україна вдячна союзникам, але зауважив, що для вигнання російських загарбників потрібно більше, сказавши, що українська армія діє “з мінімумом зброї”.

“Ми хочемо покласти край цій війні. Ми хочемо миру. Ми хочемо насамперед врятувати наших людей. Це Путін не хоче миру”, - заявив Зеленський додавши, що російський правитель “одержимий” завоюванням територій: “Він хоче наші міста, або руїни, які від них залишаються”.

Володимир Зеленський згадав про український наступ в Курській області Росії, натякнувши, що це частина українських намагань змусити Путіна припинити війну.

Він повторив заклики, щоб західні партнери надавали українській армії так звану далекобійну зброю, щоб вражати цілі на російській території.

“Ось чому нам потрібна сила, щоб мотивувати Росію шукати миру. Нам треба змусити російські міста і навіть російських солдатів подумати про те, що вони хочуть - Путіна, чи мир!” - сказав Зеленський.

24-та зустріч в Рамштайні

Наради представників приблизно 50 держав, які координують військову допомогу Україні, почалися у квітні 2022 року на американській військовій базі Рамштайн в Німеччині і від цього вони отримали назву.

Зеленський 6 вересня вперше приїхав у Рамштайн, хоча до цього він промовляв до кількох попередніх нарад з допомогою відеозв'язку, а також особисто брав участь у зустрічі у жовтні 2023 року, коли вона відбувалася в Брюсселі.

У вступному слові український президент зауважив, що є речі, які він буде говорити за зачиненими дверима, а у відкритій для преси вступній частині Зеленський визнав, що не вся оголошена партнерами допомога прибуває достатньо швидко.

Зокрема він сказав, що є “значна” кількість систем протиповітряної оборони, які були оголошені, але ще не доставлені в Україну.

Ллойд Остін переконує союзників

Міністр оборони США Ллойд Остін після президента Зеленського сказав, що партнери “розуміють нагальність потреб” України.

Міністр наполягав, що Україна зараз “перебирає ініціативу” на полі бою, а Росія, за його словами, “платить високу ціну” за війну.

Остін сказав, що за час відкритого вторгнення в Україну російська армія втратила 350 тисяч вбитими і пораненими.

Він підкреслив важливість пришвидшення постачань зброї Україні “особливо з огляду на наближення зими”.

Ллойд Остін повторив, що, допомагаючи Україні оборонятися, світ стримує агресорів у світі.

“Якщо тирани вважатимуть, що вони можуть вдиратися до своїх мирних сусідів, то ми всі будемо в меншій безпеці. Якщо автократи вирішать, що країни доброї волі втратять рішучість і відмовляться від своїх принципів, то наш світ буде небезпечнішим. Тому майте на увазі, якщо Україна не вільна, то світ в небезпеці”, - сказав американський міністр колегам.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG