Спеціальні потреби

Не маєте права проводити вибори в чужій країні, – міжнародна реакція на російські “вибори” в Криму


ЄС та низка країн засудили так звані російські “вибори” в анексованому Криму. Фото: архівне фото "виборів" в Криму, березень 2024 року, AP
ЄС та низка країн засудили так звані російські “вибори” в анексованому Криму. Фото: архівне фото "виборів" в Криму, березень 2024 року, AP

ЄС та низка країн засудили так звані російські “вибори” в анексованому Криму та заявили, що не визнають незаконні вибори.

Євросоюз наголосив на незаконності частково регіональних і місцевих “виборів” у незаконно анексованій Автономній Республіці Крим і Севастополі, проведених окупаційною владою у Криму, а також невизнанні “виборів” та їхніх результатів. В ЄС підкреслюють, що Крим – це Україна, а організатори незаконних “виборів” будуть покарані.

ЄС не визнає ані ці так звані “вибори”, ані їх результати в Криму. Вони нікчемні та не можуть мати жодних юридичних наслідків.
представник зовнішньополітичної служби Євросоюзу Петер Стано

“ЄС не визнає ані ці так звані “вибори”, ані їхні результати в Криму. Вони нікчемні та не можуть мати жодних юридичних наслідків. Керівництво Росії та відповідальні за організацію цих незаконних дій будуть притягнуті до відповідальності та понесуть відповідальність”, – завили у пресслужбі Європейського Союзу. “Вони [“вибори”] є ще одним актом порушення міжнародного права, Статуту ООН та суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України”, – додають у Брюсселі.

Офіційний представник зовнішньополітичної служби Євросоюзу Петер Стано зауважив, що у війни в Україні може бути тільки одне очевидне завершення – припинення незаконної та неспровокованої агресії Росії, а також виведення всіх сил та військових потужностей з усієї території України.

Раніше так звані “вибори” Росії в Криму засудило МЗС України, де голосування назвали недійсним та фарсом і порушенням міжнародного права, яке не мало нічого спільного з волевиявленням виборців.

МЗС Австрії засудило незаконні “вибори”. “Ми категорично заперечуємо так звані “вибори” Росії в Криму та інших окупованих регіонах України. Вони порушують міжнародне право і ми не визнаємо їх результатів. Необхідно поважати суверенітет та територіальну цілісність України”, – йдеться у пості МЗС Австрії в соцмережі X.

“Росія не має законних підстав для проведення виборів на суверенній українській території Криму. Ми продовжуємо підтримувати Україну (#StandWithUkraine, – оригінал) у захисті їх територіальної цілісності”, – прокоментували ситуацію у закордонному відомстві Великої Британії. На світлині, яку уряд Великої Британії опублікував в X написано наступне: “Не можна проводити вибори у чужій країні”.

Дивіться також: "Кримський мосте, готуйся!" Оглядачі про атаку ЗСУ проти важливої для логістики РФ поромної переправи до Криму

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG