Спеціальні потреби

Зеленський про телефонну розмову з Трампом: він казав, що зробить все, щоб зміцнити Україну


Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський розповів в інтерв'ю CNN про подробиці своєї телефонної розмови з кандидатом у президенти від Республіканської партії Дональдом Трампом, яка відбулася у липні цього року.

"Я мав телефонну розмову з Дональдом Трампом, і він сказав, що він дуже підтримує, ми мали дуже хорошу розмову", - сказав Зеленський, зазначивши, що розмова відбулась два місяці тому.

"Він сказав, що буде дуже підтримувати, і що він розуміє, як важко вижити під час війни, і що він зробить все, щоб зміцнити Україну", - сказав президент України.

Дональд Трамп після телефонної розмови з президентом Зеленським зробив допис, у якому не було згадки про підтримку України, натомість йшлося, що Дональд Трамп принесе мир.

"Я ціную, що президент Зеленський звернувся до мене, тому що я, як ваш наступний президент Сполучених Штатів, принесу мир у світ і покладу край війні, яка коштувала стільки життів і спустошила незліченну кількість невинних сімей. Обидві сторони зможуть зібратися разом та домовитися про угоду, яка покладе край насильству та прокладе шлях до процвітання", — написав Трамп у соцмережі Truth Social 19 липня.

В інтерв’ю на каналі Fox Дональд Трамп раніше казав, що в телефонній розмові з президентом Зеленським він заявив, що "припинить цю війну".

Очікується, що президент Зеленський прибуде з візитом до США пізніше цього місяця. Він сказав, що зі своїм планом миру він ознайомить президента Джо Байдена, кандидатів від обох партій і Конгрес.

"Я готовий поділитися ним з президентом Байденом. Звісно, це буде чесно і правильно поділитися ним з обома кандидатами, з Дональдом Трампом та Камалою Гарріс. Також, багато чого залежить від рішення Конгресу США, тому правильно поділитися ним з Конгресом", - сказав Зеленський. Він додав, що після цих кроків, він готовий поділитися планом з народом.

На питання журналіста, як він розуміє слова Трампа, що у разі перемоги він може закінчити війну ще до початку свого президентського терміну, він відповів, що наразі він не розуміє цього, тому ще він не знає деталей і що він (Трамп- ред.) має на увазі.

"Моя позиція: виборчий період, виборчі месседжі є виборчими меседжами. Іноді вони не є дуже реальними", - сказав президент Зеленський.

Як повідомляв Голос Америки, днями напарник колишнього президента США Дональда Трампа, кандидат у віцепрезиденти від Республіканської партії Джей Ді Венс розповів, що, на його думку, війна Росії проти України може завершитись так, що "теперішня лінія демаркації між Росією та Україною стане чимось на кшталт демілітаризованої зони". Демілітаризована зона має бути укріплена, щоб "росіяни не вдерлись знову", сказав Венс в середу в програмі The Shawn Ryan Show.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG