Спеціальні потреби

Посолка США при ООН: ми вже ознайомилися з планом президента Зеленського щодо закінчення війни


Під час пресконференції, присвяченій початку нової 79 Генеральної Асамблеї ООН постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд повідомила, що США ніколи не втрачали надії знайти шлях до миру
Під час пресконференції, присвяченій початку нової 79 Генеральної Асамблеї ООН постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд повідомила, що США ніколи не втрачали надії знайти шлях до миру

Сполучені Штати Америки вже ознайомилися з планом президента Володимира Зеленського щодо закінчення війни. Про це у вівторок під час пресконференції, присвяченій початку нової 79 Генеральної Асамблеї ООН, повідомила постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд.

"Ми бачили мирний план президента Зеленського. Ми вважаємо, що він викладає стратегію та план, які можуть працювати. І нам потрібно побачити, як ми можемо сприяти цьому, спілкуючись з усіма главами держав, які будуть тут, у Нью-Йорку. Отже, знову ж таки, ми сподіваємось досягти певного прогресу. Ось для чого ми тут", - заявила американська посолка.

Ми бачили мирний план президента Зеленського. Ми вважаємо, що він викладає стратегію та план, які можуть працювати
Лінда Томас-Грінфілд, постійна представниця США при ООН

Вона також додала, що США ніколи не втрачали надії знайти шлях до миру. Це те, над чим президент США Джо Байден "старанно працював" протягом останнього року щодо ситуації в Газі та понад два роки, маючи справу з ситуацією в Україні. "Тому, сподіваюся, ми зможемо досягти певного прогресу в цьому", - запевнила вона.

16 вересня у своєму вечірньому зверненні Зеленський повідомив, що Україна визначила необхідні пункти плану перемоги у війні проти РФ та готова вже наступного тижня представити його союзникам. План, за словами українського президента, стане важливим кроком у забезпеченні підтримки на глобальній арені та посиленні міжнародного права.

В інтерв’ю CNN Зеленський анонсував, що представить цей план на зустріч з президентом США Джозефом Байденом, яка має відбутися в рамках "тижня високого рівня" під час відкриття 79 Генеральної Асамблеї ООН.

План перемоги України, за словами Зеленського, складається із п'яти пунктів. "Я буду говорити з ним, як зміцнити нас перед Самітом миру, щоб ми займали сильну позицію. Бо дипломатичні рішення - вони хороші, якщо ти сильний. Інакше Путін не буде брати в цьому участі", - зауважив глава держави.

Президент відзначив, що серед пунктів плану "чотири - основні пункти" і ще один, який "нам потрібен після війни".

Форум

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG