Спеціальні потреби

Зеленський промовлятиме на Генасамблеї ООН


Володимир Зеленський в ООН взяв участь у низці засідань, зокрема він виступав на Саміті майбутнього 23 вересня 2024 р.
Володимир Зеленський в ООН взяв участь у низці засідань, зокрема він виступав на Саміті майбутнього 23 вересня 2024 р.

Президент України Володимир Зеленський у середу 25 вересня промовлятиме на Генеральній асамблеї Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку.

Зеленський виступатиме у першій половині другого дня загальних дебатів після промов президентів Монголії, Сейшелів і Чехії.

Президент США Джо Байден, який виступив 24 вересня - у перший день дебатів, закликав світ "не відступати" в підтримці України.

Володимир Зеленський того дня взяв участь в засіданні Ради безпеки ООН, де наголосив, що Російська війна сама по собі не зупиниться і закликав світ допомогти зупинити агресію Москви.

"Війна Росії проти України завершиться тому, що запрацює Статут ООН. Він має запрацювати", - наголосив український президент.

З осудом Росії висловилися більшість представників 15-ти країн, які разом з п'ятьма постійними членами складають Раду безпеки ООН.

Державний секретар США Ентоні Блінкен наголосив, що пропозиції миру для України повинні бути на основі Статуту ООН, інакше вони означатимуть винагороду агресії Путіна.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Ламмі звинуватив російського президента Владіміра Путіна у тому, що він намагається "розширити свою мафіозну державу і перетворити на мафіозну імперію".

Володимир Зеленський перебуває у США з кількаденним візитом впродовж якого, окрім виступів і переговорів в ООН, зустрічається з президентом Джо Байденом та іншими американськими представниками.

Президент Зеленський проголосив, що має план дій, які за його словами мають змусити Росію відмовитися від сподівань на здобутки у війні і погодитися на справедливий мир.

Досі Зеленський не розголошував подробиць так званого “плану перемоги”, але зауважував, що його втілення значною мірою залежатиме від сприяння партнерів України і насамперед США.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG