Спеціальні потреби

ПОРА: Ющенку погрожують сепаратизмом


Партія регіонів під час переговорів за “круглим столом” шантажує Президента Ющенка сепаратизмом. Про це заявила, посилаючись на власні джерела, громадянська партія ПОРА. На думку ПОРИ, кампанія шантажу скоординовано ведеться всередині і ззовні країни.

Посилаючись на джерела в українському дипломатичному корпусі, громадянська партія ПОРА заявляє, що Партія регіонів на переговорах погрожує президентові сепаратизмом. Переговори за “круглим столом” перетворилися на шантаж, каже член політради ПОРИ Андрій Юсов:

«У ПОРИ з`явилась інформація про те, що Партія регіонів здійснює дії, які можна назвати шантажем. В разі якщо Президент Ющенко підпише указ про розпуск Верховної Ради України, представники Партії регіонів у переговорному процесі обіцяють забезпечити непідкорення як мінімум семи обласних рад, непідкорення цьому Указу, що по суті повинно дати поштовх новій хвилі сепаратизму в Україні».

За словами Юсова, йдеться про сiм контрольованих регіоналами областей на Сході і Півдні України. Крім того, як було сказано, ведуться консультації шляхом “фінансових важелів” ще з двома обласними радами, а також з мерами окремих міст Центральної України, аби вони також не визнали президентського Указу про розпуск парламенту.

Як повідомляє ПОРА, шантажисти погрожують президентові здійснити такі дії в унісон з оприлюдненням позиції Верховної Ради, представленої спікером Морозом. Останній готується заявити, що Указ нелегітимний і його можна не визнавати. І знову Андрій Юсов:

«Тобто по суті Ющенка шантажують дестабілізацією ситуації в державі, тим, що буде поставлено питання про легітимність його Указу».

Кампанія шантажу ведеться скоординовано як всередині, так і зовні країни, -- заявив інший представник ПОРИ Євген Золотарьов:

«З дипломатичних джерел – від дипломатів, які симпатизують процесам демократизації в Україні, нам стало відомо, що Владімір Путін під час неформального саміту в Москві – це можна вважати неофіційною позицією, але це було сказано президентом Росії, що “цілісність України залежить від формату майбутньої урядової коаліції”».

Як твердять активісти ПОРИ, зволікання президента з розпуском парламенту пов`язане саме зі згаданим шантажем та загрозою сепаратизму.

Інше за темою

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG