Спеціальні потреби

Богатирьовій заборонили приймати пропозицію президента


Не брати дарів із рук президента. Такого рішення дійшла Партія регіонів, рекомендувавши Раїсі Богатирьовій відмовитись від посади секретаря Ради з нацбезпеки та оборони. Про ухвалу, винесену на засіданні політради, журналістів повідомив депутат-регіонал Василь Хара. Як він додав, пані Богатирьовій дали час до завтра, щоб визначитися з власною позицією. “Тепер все залежить від її особистого рішення,” – сказав Хара.

Яким воно буде – наразі не відомо. Із засідання політради Партії регіонів пані Богатирьова пішла, відмовившись від будь-яких коментарів.

А тим часом серед політикуму триває бурхливе обговорення несподіваного кроку президента. Вчорашнє призначення Богатирьової секретарем РНБО здивувало багатьох як опозиціонерів, так і коаліціянтів.

Різко негативно сприйняв це призначення лідер регіоналів Віктор Янукович. Як він заявив, Партія регіонів прийняла рішення про перехід в опозицію, а це не передбачає участі в керівництві державою. Сьогодні ж, коментуючи рішення політради, Янукович сказав, що призначення Богатирьової було несподіванкою для партії і для неї самої. Як він підкреслив, у разі згоди Богатирьової обійняти посаду “її діяльність як політика припиняється”. Позицію лідера поділяє дехто з партійців, вимагаючи виключити Богатирьову з лав партії у разі, якщо вона не відмовиться від запропонованої посади.

Рішення президента шокувало також багатьох у помаранчевому таборі. Депутат від НУ-НС Борис Тарасюк поставив цей крок особисто в провину главі держави. Бютівець Володимир Полохало зізнався, що якби таке сталося першого квітня, він сприйняв би це за жарт. А нунсівець Тарас Стецьків в інтерв’ю газеті “Комерсант-Україна” наголосив:

“Ніколи в цивілізованому світі таку ключову посаду – секретаря РНБО – не віддали б політичному супротивнику. Хотілося б щодо цього почути офіційний коментар Банкової”.

А між тим Президент Віктор Ющенко наразі не коментував свого рішення. Глава держави відбув з одноденним робочим візитом до Грузії.

Призначення Богатирьової прокоментувала Юлія Тимошенко. Прем’єр-міністр нагадала, що вибір кандидатури секретаря РНБО належить виключно до компетенції президента, і заявила, що готова співпрацювати з усіма керівниками, яких призначає глава держави.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG