Спеціальні потреби

Афганські сили перебрали відповідальність за безпеку країни


Церемонія передачі повноважень неподалік Кабула
Церемонія передачі повноважень неподалік Кабула
Президент Афганістану Гамід Карзай заявив, що афганські силові структури повністю перебирають на себе керівництво бойовими операціями в країні, що є важливою віхою в історії війни, яка розпочалася 12 років тому.

На офіційній церемонії передачі повноважень, яка відбулася у вівторок неподалік Кабула, побував генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен. Він зазначив, що коаліційні сили продовжуватимуть надавати допомогу афганським військам в операціях, у разі необхідності, але власні операції приводити в дію більше не будуть. До кінця 2014 року, зазначив генсек НАТО, бойова місія міжнародного альянсу завершиться і з передислокацією військ їх замінять національні сили безпеки.

Перед церемонією в Кабулі пролунав черговий вибух. Загинуло 3 людей, кілька десятків – поранені. Цей теракт був спрямований проти одного з депутатів парламенту, лідера великої етнічної меншини в Афганістані Могаммеда Могакіка. Сам політик вцілів.

Тим часом, президент Карзай також повідомив, що афганський уряд відправить своїх представників до Катару у намаганнях розпочати мирні переговори з Талібаном.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG