Спеціальні потреби

Остін у Києві оголосив новий пакет допомоги на $400 млн


Минулого тижня перед візитом до Києва міністр оборони США Ллойд Остін взяв участь у міністерській зустрічі країн НАТО, Брюссель, 17 жовтня 2024. François WALSCHAERTS / AFP
Минулого тижня перед візитом до Києва міністр оборони США Ллойд Остін взяв участь у міністерській зустрічі країн НАТО, Брюссель, 17 жовтня 2024. François WALSCHAERTS / AFP

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про виділення Україні нової оборонної допомоги на 400 мільйонів доларів під час візиту до Києва.

"Під керівництвом Джо Байдена США продовжують нарощувати цю підтримку України. Сьогодні я хочу оголосити виділення пакета допомоги за президентськими повноваженнями на 400 мільйонів доларів на боєприпаси, військову техніку та озброєння для України", – заявив глава Пентагону.

Минулого тижня Вашингтон оголосив про пакет додаткової безпекової допомоги Україні на 425 мільйонів доларів, куди увійшли засоби протиповітряної оборони, озброєння класу "повітря-земля", боєприпаси для реактивних систем і артилерії, бронетехніка і протитанкова зброя в межах президентських повноважень (PDA).

Як повідомляв Голос Америки, відбувається за два тижні до виборів президента США 5 листопада, може бути його останньою подорожжю до Києва на посаді міністра оборони, й сигналізує тривалу підтримку України з боку США, кажуть оглядачі.

Починаючи візит, у мережі Х Остін заявив: "Я повернувся в Україну вчетверте як міністр оборони, демонструючи, що Сполучені Штати разом із міжнародною спільнотою продовжують підтримувати Україну".

Поїздка Остіна відбувається після того, як президент США Джо Байден 18 жовтня відвідав Німеччину та зустрівся з канцлером Олафом Шольцом, прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером та президентом Франції Еммануелем Макроном для обговорення подальшої підтримки України. Лідери вчергове пообіцяли продовжувати підтримку Києва.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG