Спеціальні потреби

Остін на "Рамштайні" анонсував новий пакет допомоги Україні у $250 млн


Очільник Пентагону Ллойд Остін відкрив засідання в форматі "Рамштайн" в п'ятницю 6 вересня
Очільник Пентагону Ллойд Остін відкрив засідання в форматі "Рамштайн" в п'ятницю 6 вересня

Сьогодні президент США Джо Байден оголосить новий пакет допомоги для України на 250 мільйонів доларів. Про це оголосив очільник Пентагону Ллойд Остін у вступних ремарках на засіданні Міжнародної контактної групи з допомоги України в п'ятницю. Допомогу буде надано "з воєнною швидкістю", запевнив посадовець.

Очікується, що до нового пакету увійдуть артилерійські снаряди калібрів 155-мм та 105-мм, снаряди для HIMARS, антитанкова зброя та зброя проти літаків, запчастини для військового обладнання. Про це повідомляє CNN із посиланням на посадовця Пентагону.

Остін наголосив: із часу попереднього засідання Контактної групи в форматі "Рамштайн" в червні США зобов'язались надати понад 4 млрд доларів допомоги Україні.

Зеленський висловив вдячність за допомогу, надану союзниками, але вказав, що "ЗСУ діють із мінімумом зброї", і закликав надавати обіцяну допомогу без зволікань. "Важливо, щоб кожен оголошений пакет допомоги швидко надходив на поле бою без зволікань. Бій в Донецькому регіоні від цього залежить", - сказав Зеленський.

Український президент також закликав активізувати передачу Україні обіцяних систем ППО. "Кількість систем ППО, яку ще не було надано, є значною, - сказав Зеленський. - Ми про це домовились і це не було повною мірою виконано".

"Світ має достатньо систем протиповітряної оборони, щоб забезпечити, що російський терор не дає результатів, і я закликаю вас більш активно надавати нам протиповітряну оборону у цій війні".

Серед нових кроків зі зміцнення ППО України з боку союзників Остін вказав на те, що в липні Німеччина, Нідерланди, Румунія та США оголосили передачу більшої кількості батарей Patriot та компонентів. Італія оголосила про передачу додаткових систем SAMP/T, а Німеччина надала додаткову систему IRIS-T.

Щодо нещодавно наданих Україні винищувачів F-16 Зеленський відзначив, що вони діють ефективно і вже збивають ракети та дрони. Український президент все ж закликав надати більше літаків Україні. Він також закликав союзників надати далекобійну зброю і висловив готовність працювати з нарощування спільного військового виробництва.

Остін також вказав на важливість розвитку оборонного виробництва в Україні і нагадав, що кілька тижнів тому Данія розмістила замовлення на закупівлю зброї на 150 млн доларів в Україні. США разом з кількома європейськими партнерами працюють з Україною над розробкою замінника для C-300 ракетних систем "земля-повітря" та ракет "повітря-повітря".

Також США надали 200 мільйонів доларів, щоб допомогти Україні виробляти БПЛА та системи електронного ведення війни, "які Україна так ефективно застосовує".

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG