Спеціальні потреби

Удари по Росії не обмежені географічно, а лише здоровим глуздом – заступник держсекретаря США


Заступник держсекретаря США з політичних питань Джон Басс у Києві наголосив на важливості виробнцитва зброї в Україні для захисту від російської агресії. 21 червня 2024 р. Anatolii STEPANOV/AFP
Заступник держсекретаря США з політичних питань Джон Басс у Києві наголосив на важливості виробнцитва зброї в Україні для захисту від російської агресії. 21 червня 2024 р. Anatolii STEPANOV/AFP

Заступник держсекретаря США з політичних питань Джон Басс у Києві запевнив журналістів, що спроможність ЗСУ бити по цілях у Росії не обмежена географією, а “лише здоровим глуздом”.

Колишній посол США в Афганістані, Туреччині та Грузії разом з тим зауважив, що “зі зрозумілих причин” не вдаватиметься в оперативні деталі щодо намірів стосовно українських ударів по цілях в Росії, щоб не дати їй можливість вжити контрзаходів.

“Ми хочемо переконатися, що Росія не зможе використовувати свою територію як безпечний притулок, з якого можна безкарно атакувати українські сили”, – додав американський посадовець.

У відповідь на запитання журналістки Голосу Америки, Басс наголосив, що протиповітряна оборона є головним пріоритетом наразі і США та інші союзники зосереджені саме на цьому.

Але водночас підтримка і не обмежується лише наданням ППО:

“Ми не обговорюємо лише те, які системи будуть надані. У нас є потужна інтенсивна розмова про те, як ми можемо продовжувати допомагати українцям виробляти тут, в Україні, те, що вам потрібно для захисту”.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG