Спеціальні потреби

Блінкен їде до Лондона, а Байден прийме британського прем'єра у Вашингтоні. Говоритимуть про Ізраїль та Україну


В понеділок держсекретар США Ентоні Блінкен перебуватиме з візитом у Великій Британії
В понеділок держсекретар США Ентоні Блінкен перебуватиме з візитом у Великій Британії

Держсекретар США Ентоні Блінкен відвідає Велику Британію 9-10 вересня. Візит покликаний "відкрити стратегічний діалог США-Велика Британія і підтвердити наші особливі відносини", заявили в Держдепі.

Серед тем для обговорення і "колективні зусилля з підтримки України", йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства США. Також названо співпрацю в Індо-тихоокеанському регіоні, на Близькому сході, та AUKS.

Раніше в Білому домі повідомили, що президент США Джо Байден прийме прем'єр-міністра Британії Кіра Страмера у Вашингтоні наступного тижня.

Лідери держав обговорять "західну підтримку України, яка намагається стримати російське вторгнення, досягнення домовленості про звільнення заручників та припинення вогню між ХАМАСом та Ізраїлем, загрози від хуситів для перевезень в Червоному морі, а також Індо-тихоокеанський регіон", повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

Минулого разу Байден та Страмер зустрічались в червні на саміті НАТО у Вашингтоні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG