Спеціальні потреби

Міноборони Великої Британії: Росія все частіше використовує "непідготовлені" нерегулярні сили


Вбитий російський солдат, архівне фото
Вбитий російський солдат, архівне фото

Росія все частіше використовує нерегулярні сили у своїх наступальних операціях в Україні, які є "непідготовленими та ненавченими". Про це у дописі в мережі X заявило британське Міноборони.

Нерегулярні сили — це війська, які не входять до складу регулярних збройних сил, поліції чи інших сил внутрішньої безпеки. Одним із прикладів є створений у 2023 році Добровольчий корпус, який складається з понад 20 тисяч резервістів, найманців і колишніх засуджених, йдеться в повідомленні.

"Нерегулярні формування Росії — це переважно легкі піхотні підрозділи, які не мають артилерійської чи авіаційної підтримки, що робить їх більш уразливими, ніж їхні звичайні аналоги", — додається в документі.

"Отже, ці формування, ймовірно, зазнали пропорційно вищих втрат за останні дев’ять місяців порівняно з російськими регулярними підрозділами", - кажуть в Міноборони Великої Британії.

Напередодні британська розвідка повідомила, що Росія продовжує наступальні дії одразу на кількох ділянках лінії фронту, а найактивніше і у найшвидше – на Покровському напрямку у Донецькій області.

При цьому, біля міста Часів Яр Донецької області суттєвих змін не відбулося, пишуть у Міноборони Великої Британії:

“Російські сили в основному діють розсіяними невеликими, пішими загонами. Російські війська в цьому районі, ймовірно, взяли тактичну паузу, проводячи зондувальні атаки та розвідку”.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG