Спеціальні потреби

Камерон: "Надзвичайно небезпечний" момент в Україні. Ми всі повинні робити більше


Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон в інтерв’ю Sky News сказав, що для України настав "надзвичайно небезпечний" момент, відповідаючи на питання ведучого про наступ Росії на Харків.

"Це лише підкреслює, що це невиправдане, незаконне вторгнення Путіна в незалежну суверенну країну", - сказав він і закликав "всіма силами допомогти українцям".

"Ось чому так важливо, що ми надали наш пакет у 3 мільярди фунтів стерлінгів на рік, і ми сказали, що так триватиме з року в рік. Ми заохочуємо інших робити те саме", – сказав Камерон.

Він наголосив також, що нова допомога США Україні матиме велике значення та допоможе змінити ситуацію на фронті, зауваживши що затвердження допомоги забрало забагато часу.

"Ми всі повинні робити більше. І це те, що робить Велика Британія - ми знову лідируємо. Першими надали танки, першими надали протитанкову зброю, першими надали далекобійну артилерію", - сказав Камерон.

"Тепер ми перші, хто сказав – ось пакет допомоги, який буде не лише цього року, але і наступного року, і після цього також, - сказав Кемерон, закликавши надати українцям все, що вони потребують. - Якби інші країни робили все те, що робить Велика Британія щодо зброї далекого радіуса дії, щодо навчання та підтримки. Ми маємо зробити так, щоб наші зусилля мали значення".

Міністр закордонних справ також зауважив, що під час свого візиту до України він пересвідчився у силі бойового духу українців та наголосив, що українські військові "завдають жахливих втрат росіянам".

Як повідомляв раніше Голос Америки, у своїй першій розлогій промові за межами парламенту з часу вступу на посаду у листопаді минулого року Девід Камерон сказав, що у “небезпечному світі” захід має винести урок з російської агресії в Україні та діяти більш наполегливо.

“Нам потрібно прийняти жорсткішу позицію для більш жорсткого світу. Якщо незаконне вторгнення Путіна чогось нас навчить, це має бути те, що робити надто мало і надто пізно лише стимулює агресора. На цій роботі я бачу занадто багато прикладів, коли цей урок не було засвоєно”, - заявив Камерон, виступаючи у Національному центрі кібербезпеки Великої Британії.

Промова Камерона пролунала на тлі нещодавнього виділення Великою Британією рекордного для країни пакета військової підтримки Україні вартістю близько 600 мільйонів доларів.

Підписуйтесь на Голос Америки Українською у WhatsApp і Viber!

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG