Спеціальні потреби

Мера столиці обрано тимчасовим президентом Центрально-Африканської Республіки


Новий тимчасовий президент Центрально-Африканської Республіки Катрін Самба-Панза
Новий тимчасовий президент Центрально-Африканської Республіки Катрін Самба-Панза
Законодавці охопленої заворушеннями Центрально-Африканської Республіки обрали мера столиці Бангі тимчасовим президентом країни.

Перед Катрін Самба-Панзою тепер важливе завдання покласти край кількамісячному хаосу і насильству між мусульманами та християнами, в результаті якого понад 900 тисяч людей були змушені покинути свої домівки.

Самба-Панза – перша в історії жінка-президент ЦАР – замінює колишнього тимчасового президента Мішеля Джотодію, який подав у відставку під інтенсивним міжнародним тиском після того, які не зумів покласти край насильству.

У понеділок у Брюсселі міністри закордонних справ країн Європейського Союзу схвалили план про надіслання сотень миротворців до Центрально-Африканської Республіки. Вони підтримуватимуть 1600 французьких і майже 500 африканських солдатів, які вже перебувають у тій країні.

Тимчасом Сполучені Штати повідомили, що додатково асигнували 30 мільйонів доларів на екстрені гуманітарні потреби в ЦАР.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG