Спеціальні потреби

Обговорювали зміцнення спроможності України захищатись. Держдеп про деталі зустрічі Єрмака із Блінкеном


Ентоні Блінкен говорив про наполегливу та історичну оборону Україною північних і східних регіонів від нещодавніх російських наступів. Фото: заступник речника Державного департаменту Ведант Пател
Ентоні Блінкен говорив про наполегливу та історичну оборону Україною північних і східних регіонів від нещодавніх російських наступів. Фото: заступник речника Державного департаменту Ведант Пател

Державний секретар США Ентоні Блінкен обговорив із керівником офісу президента України Андрієм Єрмаком питання, що стосуються майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні, наближення України до членства в НАТО та сприяння зміцненню спроможності України захищатися від російської агресії.

Про це наголосив під час брифінгу у Державному департаменті заступник речника Державного департаменту Ведант Пател.

Вони також обговорили енергетичну безпеку та поточні зусилля Групи семи щодо підвищення стійкості енергетичної мережі та енергетичних систем України
Ведант Пател

“Вони також обговорили енергетичну безпеку та поточні зусилля Групи семи щодо підвищення стійкості енергетичної мережі та енергетичних систем України”, – заявив Ведант Пател.

За словами заступника речника Державного департаменту, держсекретар також привітав Єрмака з історичною підтримкою на глобальному саміті з миру. Також, наголошує Пател, Ентоні Блінкен говорив про наполегливу та історичну оборону Україною північних і східних регіонів від нещодавніх російських наступів.

Як раніше повідомляв Голос Америки, Сполучені Штати незабаром оголосять новий пакет безпекової допомоги Україні на суму понад 2,3 мільярда доларів. Про це очільник Пентагону Ллойд Остін оголосив 2 липня під час зустрічі з міністром оборони України Рустемом Умєровим.

Остін уточнив, що до пакета увійдуть "ракети для протиповітряної оборони, протитанкова зброя та інші критичні боєприпаси із запасів США".

У Пентагоні уточнили, що пакет складатиметься з двох частин – одну нададуть в рамках повноважень президента США, тобто зброю і боєприпаси надішлють зі складів США. А іншу виділять за ініціативою зі сприяння безпеці України (USAI), за якою зброю закуповують у виробників, і після цього відправляють до України, що передбачає триваліші терміни доставки.

Зустріч відбулась у Вашингтоні за кілька днів до саміту НАТО, який цього року приймають США і на якому військова допомога Україні у захисті від російського вторгнення буде головним питанням порядку денного. Під час саміту Україна, як очікується не отримає запрошення приєднатись до Альянсу, однак союзники по НАТО запропонують Україні тісніший формат співпраці, який вже назвали "мостом до НАТО".

Дивіться також: Брифінг. Умєров, Єрмак –у Вашингтоні. США готують новий пакет озброєнь

Брифінг. Умєров, Єрмак –у Вашингтоні. США готують новий пакет озброєнь
please wait

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Відео - найголовніше

Вибори у Великій Британії. Чи переможе опозиція? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:11 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG