Спеціальні потреби

Повстанці поклялися повалити уряд ДР Конго


Повстанці у Демократичній Республіці Конго поклялися захопити контроль над більшою частиною країни і повалити уряд президента Джозефа Кабіли.

Повстанці з «Руху 23 березня» (М23) провели мітинг у середу на стадіоні в східному місті Ґома, яке вони захопили у вівторок. Речник повстанців Віанней Казарама сказав, що черговою ціллю бойовиків є місто Букаву, що за приблизно 100 кілометрів на південь від Ґоми.

Казарама сказав, що повстанці з М23 вже контролюють містечко Саке на південь від Ґоми і планують, остаточно, добратися до столичної Кіншаси, яка розташована на понад півтори тисячі кілометрів на захід.

У вівторок Рада Безпеки одноголосно прийняла рішення про запровадження санкцій проти лідерів М23. Пропонована Францією резолюція вимагає негайного виведення повстанських сил з Ґоми, що на кордоні з Руандою, і засуджує надання іноземної підтримки повстанцям.

Влада ДР Конго та експерти ООН звинувачують Руанду у підтримці М23 – твердження, яке Руанда заперечує.

У пізніх годинах у вівторок президент ДРК Джозеф Кабіла і його руандійський колега Пол Каґаме зустрілися в столиці Уганди Кампалі. Згідно з планами, переговори продовжуватимуться у середу.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG