Спеціальні потреби

Три варіанти поновлення санкцій ЄС щодо заморожених активів Росії пропонує Єврокомісія


FILE PHOTO: European Union flags fly outside the European Commission headquarters in Brussels
FILE PHOTO: European Union flags fly outside the European Commission headquarters in Brussels

Європейська комісія представила послам ЄС три нові варіанти поновлення санкцій щодо російських заморожених активів, що необхідно для забезпечення кредиту Україні від G7 на 50 млн доларів від доходів на російські активи.

Дипломати ЄС повідомили у п’ятницю, 13 вересня.

За першим варіантом Єврокомісія пропонує продовжити блокування активів Центробанку РФ ще на п’ять років, за умови щорічного перегляду цих правил. А також передбачає розмороження цих активів спеціально сформованою більшістю країн в ЄС.

У другому варіанті Європейська комісія пропонує поновлювати замороження активів кожні 36 місяців одностайним голосуванням.

Третій варіант - продовжити період, коли ЄС буде поновлювати всі санкцій щодо Росії до 36 місяців. Зараз санкції ЄС щодо Росії можуть продовжуватись кожні пів року.

На початку вересня група провідних аналітиків виступила з закликом до Європи пришвидшити втілення рішень про використання заморожених російських активів для фінансової підтримки України, яка захищається від агресії Росії.

Американські дослідники політолог Андерс Аслунд, а також Деніел Фрід, колишній чільний працівник Держдепартамент США і Курт Волкер, колишній посол США в НАТО, підписали статтю в Politico.eu з закликом, щоб ЄС якнайшвидше втілив свою частину зобов’язань стосовно російських активів.

Читайте також:

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG