Спеціальні потреби

Гарріс підтвердила "непохитну підтримку" України на зустрічі з Зеленським у Білому домі


Віцепрезидентка США та кандидат у президенти від Демократичної партії Камала Гарріс і президент України Володимир Зеленський розмовляють із пресою перед приватною зустріччю в Білому домі. 26 вересня 2024 року у Вашингтоні (AFP).
Віцепрезидентка США та кандидат у президенти від Демократичної партії Камала Гарріс і президент України Володимир Зеленський розмовляють із пресою перед приватною зустріччю в Білому домі. 26 вересня 2024 року у Вашингтоні (AFP).

Віцепрезидентка США Камала Гарріс зустрілася з президентом України Володимиром Зеленським у четвер у Білому домі і підтвердила "непохитну підтримку" України.

На зустрічі, що відбулася після переговорів Зеленського з президентом Джо Байденом і невдовзі після того, як Байден оголосив про збільшення військової підтримки Україні на суму 8 мільярдів доларів, Гарріс наголосила на незмінності курсу нинішньої адміністрації.

"Моя підтримка народу України непохитна. Я пишаюся тим, що стою пліч-о-пліч з Україною. Я продовжуватиму підтримувати Україну і працюватиму над тим, щоб Україна перемогла у цій війні", – сказала віцепрезидентка США.

Гарріс заявила, що вона «забезпечить перемогу України в цій війні»,

Вона сказала, що боротьба в Україні «важлива для народу Америки», і назвала російську війну проти України конфліктом, який американський народ має визнати надзвичайно важливим для світового порядку.

"Агресія Путіна – це не лише напад на народ України, це також атака на фундаментальні принципи, такі як суверенітет і територіальна цілісність. Міжнародні правила та норми не є якимось абстрактним поняттям. Вони забезпечують порядок і стабільність у нашому світі. Вони підтримують американську безпеку та американське процвітання, і коли їм загрожують десь — їм загрожують скрізь", – сказала Гарріс.

Віцепрезидентка США наголосила, що найважливіші моменти американської історії наставали тоді, "коли ми протистояли таким агресорам, як Путін".

"Історія настільки чітко нагадує нам, що Сполучені Штати не можуть і не повинні ізолювати себе від решти світу. Ізоляція не убезпечує. Тож Сполучені Штати підтримують Україну не з благодійних цілей, а тому, що це в наших стратегічних інтересах, ми продовжуватимемо надавати Україні допомогу у сфері безпеки, необхідну для успіху на полі бою", – сказала Гарріс.

Президент Зеленський наголосив, що США та Україна мають спільні погляди щодо того, як потрібно завершити цю війну і подякував за "сильний пакет допомогу", про який президент Байден оголосив цього тижня.

"Ми маємо продовжувати тиск на Росію, щоб вона припинила війну і уклала тривалий та справедливий мир – це головний пріоритет для нас", – сказав Зеленський.

Гарріс наголосила, що "закінчення цієї війни не може бути вирішено без України" і додала, що у США "є дехто, хто натомість хоче змусити Україну відмовитися від значної частини її суверенної території, хто вимагатиме від України прийняти нейтралітет і відмовитися від безпекових відносин з іншими країнами".

"Ці пропозиції такі ж, як і пропозиції Путіна, і скажімо прямо — це не пропозиції миру. Натомість це пропозиції капітуляції, що є небезпечним і неприйнятним", – наголосила Гарріс.

Під час свого заходу в середу кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп сказав, що він не розуміє, чому українці не поступилися територією російським загарбникам.

Зеленський просив зустрічі з Трампом на додаток до зустрічей у Білому домі, але поки що колишній президент не погодився на зустріч з Зеленським.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG