Спеціальні потреби

Опитування Голосу Америки : Українці не вірять у стабільність гривні


70 % учасників опитування очікують значного послаблення національної валюти.

Частина українців очікує падіння гривні у 2012-му році. На це вказують результати голосування на сайті Голосу Америки, у якому взяли участь майже 600 осіб.

На початку тижня редакція Української служби Голосу Америки запросила українців брати участь в опитуванні з єдиним питанням - Чи очікуєте ви значного послаблення гривні цього року?

Голоси розподілились таким чином:

Так - 70%

Ні - 17%

Не знаю - 12%

Дискусія з приводу питання тижня відбулась на сторінці Голосу Америки на сайті Facebook.

Як стало відомо минулого тижня, понад дві третини українських підприємців очікують послаблення курсу національної валюти протягом року. На це вказали результати опитування, проведеного Національним банком. Експерти називають підставою для девальвації гривні значне зростання імпорту та необхідність підтримки українських виробників.

Про невпевненість у стабільність фінансової системи громадяни свідчить і те, що за минулий рік українці рекордними темпами скуповували іноземну валюту. У 2011-му році українці придбали у банках на 13 мільярдів доларів більше ніж продали.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG