Спеціальні потреби

Що про Джей Ді Венса кажуть виборці Трампа


Сенатор Джей Ді Венс, кандидат у віцепрезиденти від республіканців на виборах у листопаді, 17 вересня 2022. REUTERS/Gaelen Morse
Сенатор Джей Ді Венс, кандидат у віцепрезиденти від республіканців на виборах у листопаді, 17 вересня 2022. REUTERS/Gaelen Morse

Прихильники експрезидента США Дональда Трампа привітали вибір сенатора Джей Ді Венса як кандидата у віцепрезиденти на виборах глави Білого дому у листопаді. Своїми думками із Голосом Америки поділились учасники з'їзду партії у Вісконсині.

Мері Міллер, конгресвумен зі штату Іллінойс, сказала: "Я вважаю, що це – блискучий вибір. Мені дуже подобається, що президент Трамп мислить нестандартно. Він вибрав когось сильного, і того, хто підтримає рух "Америка – понад усе".

Шарін Марі, делегатка із Нью-Йорку, підтримала те, що 78-річний Трамп, який найімовірніше протистоятиме 81-річному демократу Джо Байдену, обрав своїм "другим номером" 39-річного Венса: "Я думаю, що він багато чого додасть. Він не лише був військовим, він також мілленіал. Я вважаю, що ми зможемо привабити багато нових виборців, нове покоління лідерів".

"Йому – 39. На час, коли цей цикл завершиться, йому буде стільки ж, скільки було і Кеннеді, коли його обрали президентом – 43", – каже і Ґреґорі Свон, Співзасновник організації Fentanyl Fathers. Він додав: "Я вважаю, що це – чудовий вибір для Трампа, який хоче, щоби хтось продовжив його справу".

Деякі прибічники Республіканської партії наголосили на тому, що підтримують підхід Трампа і Венса "Америка передусім". "Я – за те, щоби допомагати нашим союзникам, і допомагати людям в інших країнах, – каже Голосу Америки Теренс Мікоскі, кандидат у шерифи в Мічигані. – Але ми, найперше і найважливіше, маємо бути фіскально відповідальними для Америки. Ми не зможемо нікому допомогти, якщо ми матимемо борги на трильйони. Так само якщо у вас проблеми в родині, ви не можете допомогти іншій бідній родині".

Питання допомоги для України

Девід Урбан, політичний коментатор, додає: "Коли адміністрація Трампа прийде до влади, вони проситимуть більше з європейських союзників. Американці хочуть побачити більших зусиль від німців, французів. Ми не облишимо Україну, але американці хочуть побачити більше внесків від європейських союзників".

На запитання від Голосу Америки про те, що вони думають про підтримку для України у разі потенційного повернення республіканців до Білого дому, деякі опитані сказали, що Трамп і Венс у разі обрання допомагатимуть Києву.

"Я вважаю, що дуже важливо, щоби США як світовий лідер підтримували союзників. І я вважаю, що Україна – це союзниця. Те, що відбувається там, жахливо, – каже Джеймс Васілко, делегат із Пенсильванії. – Було таке сприйняття, ніби вони не хотіли допомагати Україні, але насправді вони хочуть, аби всі скинулися на допомогу Україні. Я думаю, що немає причин хвилюватися, що Трамп може не підтримати Україну, якщо його оберуть".

Ґлен Томпсон, конгресмен із Пенсильванії, додає: "Щиро кажучи, я дуже підтримую Україну. Я хочу, аби українці зупинили і перемогли Путіна в Україні. Для мене очевидно: якщо ми цього не зробимо, Путін піде далі у Польщу чи інші країни. І тоді НАТО вступить у війну".

Томпсон продовжив: "Я – батько військового, мій син – нинішній військовик. Це буде набагато дорожче – як у плані грошей, так і крові – якщо Путіна не зупинити в Україні. Варто пам’ятати: президент і віцепрезидент – це лише одна гілка влади, я ж вірю у законодавчу гілку, яку я представляю".

Як повідомляв Голос Америки, Венс виступав проти допомоги України й зазначав, що потреби України в солдатах та боєприпасах настільки великі, які ані Україна, ані союзники не здатні це забезпечити. Тому Венс пропонує США говорити з російським президентом Путіним про завершення війни в Україні. Також він наполягав, що "Європа повинна активізуватися, а Сполучені Штати повинні зосередитися на Азії".

  • 16x9 Image

    Юлія Ярмоленко

    Кореспондентка Голосу Америки в Білому домі. Ведуча програм ЧасTime і Брифінг. Приєдналася до команди 2015-го. Спеціалізується на американсько-українських відносинах, зовнішній та внутрішній політиці США. Висвітлює президентські вибори у США з 2016-го року. До Вашингтона, працювала журналісткою-міжнародницею у новинах на ICTV. Випускниця Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Народилася в Києві.

    Коли випадає нагода відімкнутися від новин, – читає книжки, подорожує, і пробує виростити буряки, інжир і гострий перець на вашингтонському балконі. 

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG