Спеціальні потреби

Японський посол повертається до Південної Кореї


Посол Японії повертається до Південної Кореї. Тиждень тому японський уряд відкликав його із Сеула з приводу загострення суперечки щодо спірних островів у районі обох країн.

Міністр закордонних справ Японії Коїтіро Гемба заявив у середу, що посол Масатосі Муто повертається до Сеула, щоб допомогти у врегулюванні суперечки щодо островів, які японці називають Такесіма, а корейці Докдо.

Японія відкликала свого посла минулого тижня, щоб таким чином висловити протест з приводу відвідин спірних островів президентом Південної Кореї Лі Мен Баком. Вважається, що район островів багатий на енергоносії.

У вівторок Південна Корея відкинула пропозицію Японії, щоб багаторічну суперечку передати на розгляд Міжнародного суду. Якщо на це не погодяться обидві сторони, Міжнародний суд не може розгядати цієї справи.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG