Спеціальні потреби

"Україна повинна мати можливість використовувати зброю, яка їй надається, проти належних військових цілей" в Росії - конгресмен Тернер


Посолка США в Україні Бріджет Брінк (ліворуч) та делегація конгресменів США - Бетті Макколум, Майк Тернер, Ронні Джексон, Джон Джойс, Тоні Гонсалес під час пресконференції у Києві 1 липня 2024 року. Фото: Anatolii Stepanov/AFP
Посолка США в Україні Бріджет Брінк (ліворуч) та делегація конгресменів США - Бетті Макколум, Майк Тернер, Ронні Джексон, Джон Джойс, Тоні Гонсалес під час пресконференції у Києві 1 липня 2024 року. Фото: Anatolii Stepanov/AFP

Конгресмени США під час візиту в Київ виступили за пришвидшення допомоги Україні та за дозвіл стріляти в глибину Росії.

Конгресмени США, які цими днями відвідують Київ, заявили, що поділяють стурбованість української влади щодо необхідності пришвидшити допомогу Україні. Про це заявив конгресмен-республіканець Майк Тернер.

“Ми тут із двопартійною делегацією Конгресу, щоб продемонструвати нашу підтримку Україні. Сполучені Штати, продовжуючи надавати зброю та фінансову підтримку, відповідають на виклик російської агресії. Ми зустрілися з президентом Зеленським і висловили підтримку його лідерству та тому, що ми досягаємо разом. Він продовжує виступати за додаткову підтримку з повітря, ППО, а також за те, щоб допомога від США надходила швидше, і ми поділяємо його стурбованість”, - сказав Тернер.

Законодавець також наголосив, що союзники мають надати Україні дозвіл обирати військові цілі в глибині Росії.

“Я вважаю, що Україна повинна мати можливість використовувати зброю, яка надається, проти належних військових цілей. Моя позиція така ж, як і в генерального секретаря Столтенберга, що Україна не повинна воювати з однією рукою зв'язаною за спиною, що вона повинна мати можливість відповідати на атаки з боку Росії, але також атакувати військові цілі”, - наголосив Майк Тернер.

Голова Комітету розвідки Палати представників США додав, що Україна повинна мати можливість протистояти виробництву зброї в Росії для війни:

“Одна з проблем, яка у нас є, очевидно, це збільшення виробництва зброї в Росії. Це математична проблема. І я думаю, що має бути можливість використовувати військову силу для відповіді на цю проблему також”.

Конгресвумен-демократка Бетті Макколум зазначила, що емоційно сприйняла розповіді в Києві про те, як росіяни викрадали українських дітей, та про атаки РФ на цивільне населення України.

Макколум наголосила наскільки важливою є єдність мі союзниками у підтримці України.

“Ми як американці, як члени Конгресу, підтримуємо Україну у тому, щоб вона могла давати відсіч. Ми багато чому вчимося - не тільки тому, як протистояти агресії Росії, але ми також вчимося, як демократіям, країнам НАТО бути разом. Напад на суверенітет однієї демократії, на мій погляд, є нападом на всі демократії. Тож мені дуже приємно сказати, що я вважаю, що український народ знаходиться на передовій боротьби за демократію”, - зазначила конгресвумен.

Макколум висловила захоплення мужністю Українців: “Хоробрість - в ДНК українців, і сьогодні ми побачили, що це справді так”.

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі із американськими конгресменами подякував США за "незмінне лідерство в підтримці України".

"Обговорили головні напрями подальшої американської допомоги, зокрема додаткові системи ППО. Це критично важливо, оскільки системи Patriot допомагають рятувати життя людей та захищати інфраструктуру", – сказав президент.

Раніше посолка США в Україні Бріджит Брінк повідомила, що в Україну прибули голова конгресового Комітету США з питань розвідки Майк Тернер і двопартійна делегація американських конгресменів.


  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Пет Райдер: Майбутнє України - в НАТО. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG