Спеціальні потреби

Байден: США добре підготовлені до протидії новому варіанту COVID-19


На фото: Джо Байден 3 грудня 2021
На фото: Джо Байден 3 грудня 2021

Сполучені Штати Америки готові до протидії пандемії у зимовий період. Про це президент США Джо Байден заявив напередодні у виступі щодо плану протидії COVID-19 у Сполучених Штатах Америки у зимовий період.

За словами президента США, країна має найкращі у світі ліки, вакцини та лікарів щоб протидіяти пандемії. Про це Байден сказав у контексті поширення варіанту "Омікрон" у країні, де, за його словами, зафіксовано два випадки захворювання на новий варіант.

"Ми будемо боротись із цим варіантом за допомогою науки та скорості, а не хаосу та сум'яття", -підкреслив президент США.

Байден наголосив на тому, що у порівнянні із ситуацією напередодні зимового преіоду у 2020-му році, цього року вже до різдва очікується, що кількість повністю вакцинованих американців сягне 77-72 відсотків, включно із 86 відсотками людей старшого віку.

Президент США також наголосив на тому, що отримання щеплень-підсилювачів вакцин дає додатковий захист від COVID-19, та закликав усіх доросих мешканців країни отримати щеплення.

Іншими складовими кампанії уряду США щодо протидії пандемії Байден назвав: запуск клінік, де вакцинуватись зможуть цілі родини; розширення доступності домашніх тестів на ковід; розширення роботи медичних команд швидкого реагування, які працюватимуть із найбільш ураженими регіонами; посилення зусиль щодо забезпечення вакцинами решти світу одночасно із посиленням правил щодо подорожей до США із інших країн.

Між тим у п'ятницю лікар президента США оприлюднив листа про те, що у Байдена діагностовано застуду, а тести на ковід та грип дали негативний результат. Перед тим увагу ЗМІ привернув голос президента США, який вказував на ознаки застуди.

Раніше "Голос Америки" повідомив про плани Байдена щодо пакету заходів для обмеження поширення COVID-19 у зимовий період.

Дивіться також: Святковий сезон у США: у Нью-Йорку, Вашингтоні запалили Різдвяні ялинки

Святковий сезон у США: у Нью-Йорку, Вашингтоні запалили Різдвяні ялинки. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG