Спеціальні потреби

Атамбаєв: база ВПС США становить загрозу безпеці Киргизстану


Прзидент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв
Прзидент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв

Президент Киргизької Республіки Алмазбек Атамбаєв заявив, що база ВПС США, яка розташована поблизу міжнародного цивільного аеропорту «Манас» під Бішкеком, становить серйозну загрозу безпеці його країни.

Атамбаєв зробив таку заяву під час зустрічі у киргизькій столиці з помічником державного секретаря США Робертом Блейком.

Відтак у розмові з кореспондентами Атамбаєв сказав, що США мусять до 2014 року перепрофілювати військову базу в цивільну, інакше угоду про її оренду не буде продовжено.

Крім американської військово-повітряної бази «Манас», у Киргизстані також розташована база ВПС Росії. Закриття американської бази було б доброю новиною для Москви, яка надалі вважає цю пострадянську республіку своєю традиційною сферою впливу.

Атамбаєв відкидає звинувачення, що рішення про припинення американських військових операцій біля киргизького цивільного аеропорту він зробив під впливом Росії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG