Спеціальні потреби

США заарештували літак правителя Венесуели Мадуро


США не визнають Мадуро президентом країни, після виборів 28 липня 2024 року, які багато країн вважають підтасованими.
США не визнають Мадуро президентом країни, після виборів 28 липня 2024 року, які багато країн вважають підтасованими.

2 вересня США заарештували і доправили до Флориди літак Ніколаса Мадуро, правителя Венесуели, звинувачуючи його режим в порушенні санкцій при купівлі літака. Мадуро використовував літак для закордонних подорожей.

Літак Мадуро заарештували в Домініканській Республіці та в понеділок доставили у Флориду, штат США, повідомило Міністерство юстиції США.

"Сьогодні вранці Міністерство юстиції заарештувало літак, який, як ми вказуємо, було незаконно придбано за 13 мільйонів доларів через компанію-оболонку і контрабандою вивезено зі Сполучених Штатів, - заявив генеральний прокурор США Меррік Гарланд. - Міністерство продовжить переслідувати порушників санкційного режиму та експортних обмежень, які закривають їм можливість використати американські ресурси, щоб зашкодити національній безпеці США".

"Немає значення, наскільки розкішним є приватний літак, чи наскільки впливові посадовці, ми невтомно працюватимемо з нашими партнерами по всьому світові, щоб виявити й повернути будь-який літак, незаконно вивезений зі Сполучених Штатів".

США не визнали Мадуро президентом Венесуели після виборів 28 липня 2024 року, які багато країн вважають підтасованими.

"Мадуро та його представники підробили результати президентських виборів 28 липня, неправдиво заявили про свою перемогу і провели масштабні репресії, щоб утримати владу", - сказав представник Білого дому. Він додав, що арешт літака - "важливий крок, щоб Мадуро продовжив відчувати наслідки" своїх дій.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG