Спеціальні потреби

Європейський парламент 1 березня 2022 р.
Європейський парламент 1 березня 2022 р.

Війна Росії проти України. Живий Блог.

Київ та інші міста України під ударами російських військ. Проти Росії збільшуються небувалі міжнародні санкції. Багато країн надають Україні зброю та іншу допомогу.

  • Харків після кривавих ракетно-артилерійських обстрілів, перебуває під контролем українських сил, каже влада у місті.
  • Великий вибух стався на Площі Свободи у центрі Харкова, спустошивши урядові будівлі.
  • Український президент у зверненні в ніч 28 лютого назвав російські обстріли умисним злочином Росії проти людяності і закликав світ «економічно знищити озброєне ракетами зло».
  • Оприлюднені супутникові фото показують велику колону російської військової техніки на півночі від Києва.

Рада Безпеки ООН розгляне резолюцію щодо агресії Росії проти України

У п’ятницю о 15.00 годині за Нью-Йорком (22.00 за Києвом) Рада Безпеки ООН збереться на засідання аби розглянути резолюцію, яка засуджує вторгнення Росії в Україну та вимагає від Москви негайно й беззастережно зупинити наступ.

Як повідомило «Голосу Америки» джерело у уряді США, американські дипломати розуміють, що Росія, у свою чергу, ймовірно використає своє право вето аби заблокувати прийняття резолюції.

Британський журналіст Аскольд Крушельницький з Сєвєродонецька розповідає про війну в Україні:

«Я провів багато часу у зонах конфліктів. Був на багатьох війнах, переживав там за людей, пробував їм допомогти. Але ця війна відрізняється, бо тут - найстрашніші бої ще з часу ІІ Світової війни. Я був у колишній Югославії, там такого не було».

«Я - британець і американець українського походження. І в цій країні - люди, котрі дуже мені дорогі».

Бої на півночі і півдні України. «На Донецькому напрямку без змін», каже український Генеральний штаб Збройних сил.

Згідно з даними Генерального штабу Збройних сил України, російські війська продовжують наступальну операцію проти України на багатьох напрямках із застосуванням зброї дальньої дії та авіації.

УЄФА перенесла фінальний футбольний матч з Росії у Францію

Європейська футбольна організація УЄФА на надзвичайному засіданні 25 лютого позбавила Росію права приймати фінальний матч, що мав відбутися 28 травня у Санкт Петербурзі. Виконавчий комітет УЄФА оголосив, що матч натомість відбудеться у Франції на паризькому стадіоні Stade de France без зміни дати.

УЄФА повідомляє про намагання «врятувати футболістів та їхні родини в Україні, які постали перед людськими стражданнями, руйнуванням і втратою домівок».

Керівники організації також вирішили, що російські та українські футбольні клуби та національні збірні команди на турнірах УЄФА гратимуть у третіх країнах допоки буде схвалене інше рішення.

Більше

XS
SM
MD
LG