Спеціальні потреби

Європейський парламент 1 березня 2022 р.
Європейський парламент 1 березня 2022 р.

Війна Росії проти України. Живий Блог.

Київ та інші міста України під ударами російських військ. Проти Росії збільшуються небувалі міжнародні санкції. Багато країн надають Україні зброю та іншу допомогу.

  • Харків після кривавих ракетно-артилерійських обстрілів, перебуває під контролем українських сил, каже влада у місті.
  • Великий вибух стався на Площі Свободи у центрі Харкова, спустошивши урядові будівлі.
  • Український президент у зверненні в ніч 28 лютого назвав російські обстріли умисним злочином Росії проти людяності і закликав світ «економічно знищити озброєне ракетами зло».
  • Оприлюднені супутникові фото показують велику колону російської військової техніки на півночі від Києва.
  • Президент США Джо Байден оприлюднив звернення щодо нападу на Україну. Українська служба Голосу Америки публікує його переклад.

«Щоб прояснити: те, що відбувається – це повномасштабний і всеосяжний військовий штурм по всій Україні. Повітряно-десантні, морські, ракетні удари – з повітря, землі і військово-морських сил, електронні і кібератаки, а також масштабні наземні сили для окупації великої частини території».

«Українці - це витривалі люди, які НІКОЛИ не погодяться на те, щоб ними керував Путін. Чоловіки, жінки, діти, літні люди, вони збираються воювати, калічити і убивати багато росіян».

  • Марк Ворнер, голова сенатського комітету із розвідки, демократ:

«Хоча у Росії досі є можливість змінити курс, ми більше не можемо сподіватися, що це протистояння буде вирішене мирним шляхом. Тому ми всі мусимо, в обох партіях, і по обидва боки Атлантики працювати разом, щоб продемонструвати Путіну, що ця агресія не залишиться безкарною».

Більше

XS
SM
MD
LG