Спеціальні потреби

Європейський парламент 1 березня 2022 р.
Європейський парламент 1 березня 2022 р.

Війна Росії проти України. Живий Блог.

Київ та інші міста України під ударами російських військ. Проти Росії збільшуються небувалі міжнародні санкції. Багато країн надають Україні зброю та іншу допомогу.

  • Харків після кривавих ракетно-артилерійських обстрілів, перебуває під контролем українських сил, каже влада у місті.
  • Великий вибух стався на Площі Свободи у центрі Харкова, спустошивши урядові будівлі.
  • Український президент у зверненні в ніч 28 лютого назвав російські обстріли умисним злочином Росії проти людяності і закликав світ «економічно знищити озброєне ракетами зло».
  • Оприлюднені супутникові фото показують велику колону російської військової техніки на півночі від Києва.

Meta, Twitter кажуть, що відповідають на російську війну

Компанія Meta Platforms 25 лютого оголосила, що у зв'язку з війною Росії проти України її соціальні мережі: Facebook, Instagram i WhatsApp не розміщатимуть у себе рекламні матеріали державних ЗМІ Росії і не дозволять отримувати гроші від матеріалів у тих мережах.

"Ми вдаємося до додаткових кроків у відповідь на вторгнення Росії в Україну", - заявив чільний представник Meta Platforms Нік Клеґ.

"Ці зміни вже почалися і триватимуть впродовж цих вихідних днів", - повідомив через Твіттер Натаніел Ґлейшер, який керує безпекою у мережі Facebook.

Компанія Twitter Inc. повідомила, що призупиняє всю рекламу в Росії і в Україні, «щоб забезпечити підвищення рівня важливої інформації про громадську безпеку, та реклама не применшувала її».

«Ми активно відстежуємо вразливі облікові записи відомих користувачів, зокрема журналістів, активістів, урядовців та агенцій, щоб перешкодити будь-яким спробам цілеспрямованого захоплення чи маніпуляцій», - повідомляє служба безпеки Twitter.

Twitter: «Для людей, які користуються Twitter в Україні та Росії, ми також призупинили деякі рекомендації щодо твітів від людей, за якими ви не підписалися на Головній, щоб зменшити поширення образливого змісту».

«Зброю ми не складемо», президент Зеленський

«Я тут. Ніяку зброю ми не складемо. Будемо захищати нашу державу. Не вірте фейковій інформації», - сказав президент України Володимир Зеленський у зверненні поширеному в соціальних медія зранку у суботу 26 лютого.

«Київ пережив ще одну ніч під нападами», український міністр

Український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Twitter повідомляє зранку 26 лютого, що Київ вистояв ніч і закликає світ робити усе, щоб захистити Україну

«Київ — наше чудове, мирне місто — пережив ще одну ніч під нападами російських наземних сил та ракет. Одна з них вдарила по житловому будинку в Києві.

Я вимагаю від світу повністю ізолювати РФ. Виганяйте послів. Нафтове ембарго. Знищте економіку РФ.

Зупиніть воєнних злочинців РФ!» - написав Дмитро Кулеба.

«У бомбосховищі минулої ночі та сьогодні вранці співали»

Американський журналіст Нолан Петерсон @nolanwpeterson пише з України в Твіттері:

«Неймовірно, як кияни здатні пристосуватися до умов війни. У бомбосховищі минулої ночі та сьогодні вранці співали з днем народження, гралися діти, чимало слухали гімн України та дивилися нові повдоімлення від Зеленського на своїх смартфонах…»

«Вже виробився ритм життя, особливо вночі. Зникла всі ознаки приватності — вони ділять одне місце для сну, стоять у черзі за їжею, роздають ковдри, подушки та діляться водою. Ніхто нікому не наказує робити такі речі, це просто автоматичні громадські рішення».

Більше

XS
SM
MD
LG