Спеціальні потреби

Європейський парламент 1 березня 2022 р.
Європейський парламент 1 березня 2022 р.

Війна Росії проти України. Живий Блог.

Київ та інші міста України під ударами російських військ. Проти Росії збільшуються небувалі міжнародні санкції. Багато країн надають Україні зброю та іншу допомогу.

  • Харків після кривавих ракетно-артилерійських обстрілів, перебуває під контролем українських сил, каже влада у місті.
  • Великий вибух стався на Площі Свободи у центрі Харкова, спустошивши урядові будівлі.
  • Український президент у зверненні в ніч 28 лютого назвав російські обстріли умисним злочином Росії проти людяності і закликав світ «економічно знищити озброєне ракетами зло».
  • Оприлюднені супутникові фото показують велику колону російської військової техніки на півночі від Києва.

Київ і ключові міста навколо столиці контролюють Збройні сили України, повідомив у відеозверненні 26 лютого президент Володимир Зеленський, пише Радіо Свобода.

«Ми вистояли й успішно відбиваємо атаки ворога. Бої тривають. У багатьох містах і районах нашої держави… Київ і ключові міста навколо столиці контролюються саме нашою армією. Окупанти хотіли заблокувати центр нашої держави й поставити тут своїх маріонеток, як у Донецьку. Ми зламали їхній задум», – заявив президент.

В британському оборонному відомстві повідомили, що велика частина російських військ перебуває за 30 кмі від центру Києва, пише Reuters.

"Росія все ще не отримала контроль над повітряним простором над Україною, що значно зменшує ефективніть російських повітряних сил, - йдеться в дописі британського відомства. - Російські жертви ймовірно будуть важкими і більшими ніж очікує, чи визнає Кремль".

Блінкен оголосив додаткову оборонну допомогу Україні

Державний департамент США оголосив про новий пакет оборонної допомоги Україні, що включатиме засоби для протидії загрозам від "бронетехніки та повітряно-десантних і інших загроз", йдеться в повідомленні Держдепу США, виданому в суботу.

"Це ще один чіткий сигнал, що Сполучені Штати підтримують народ України, який захищає суверенну, хоробру та горду країну", - заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Відповідно до повноважень наданих президентом США, було виділено кошти обсягом 350 млн дол на "негайну підтримку української оборони", йдеться в заяві. В Держдепі відзначили, що загалом за минулий рік Сполучені Штати виділили на підтримку України більше 1 мільярда доларів.

Більше

XS
SM
MD
LG