Спеціальні потреби

Ллойд Остін полетів на Рамштайн та пообіцяв підтримку Україні “на довгу перспективу”


Міністр оборони США Ллойд Остін. AP Photo/Michael Probst
Міністр оборони США Ллойд Остін. AP Photo/Michael Probst

Міністр оборони США Ллойд Остін вирушив до німецької авіабази Рамштайн на 24-те засідання контактної групи з допомоги Україні.

“Зустрінуся з міністрами оборони та високопосадовцями з майже 50 країн, щоб обговорити кризу в Україні”, – повідомив міністр у мережі Х (колишній Twitter).

Ллойд пообіцяв: “Разом ми продовжуватимемо підтримувати український народ сьогодні — і на довгу перспективу”.

Союзники регулярно надавали Україні кошти та системи озброєнь після вторгнення Росії в лютому 2022 року, нагадує агенція АР, утім вони знову “стикаються” із закликами президента України Володимира Зеленського до додаткової протиповітряної оборони та послаблення обмежень щодо того, як далеко в територію Росії Україна може стріляти боєприпасами, наданими США.

Пріоритети засідання Міжнародної контактної групи з оборонної допомоги Україні, що збереться в п'ятницю в Німеччині, включають зміцнення протиповітряної оборони України та посилення оборонно-промислових баз союзників для забезпечення довгострокової підтримки Києва, заявив напередодні прессекретар Пентагону генерал-майор Пет Райдер.

АР нагадує, що зустріч триватиме на фоні вбивства десятків людей Росією, котра поцілила балістичними ракетами по цивільних об'єктах під час одних з найбільш смертоносних ударів за час війні.

Агенція додає, що глобальний тиск на запаси зброї зріс, і такі країни, як США, стикаються з конкуруючими очікування цієї допомоги для зміцнення безпеки на Близькому Сході та в Індійсько-Тихоокеанському регіоні.

З 2022 року країни-учасниці разом надали Україні близько 106 мільярдів доларів допомоги у сфері безпеки. США надали понад 56 мільярдів доларів із цієї суми.

В Пентагоні відповіли про темпи надходжень Patriot до України. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG