Спеціальні потреби

США відкрили щорічний набір заявок на участь у лотереї для отримання “грін-карти”


Недатоване зображення зразка "грін-карти" від Служби громадянства та імміграції США, офіційно відомої як "Карта постійного жителя". (Фото: USCIS через AP)
Недатоване зображення зразка "грін-карти" від Служби громадянства та імміграції США, офіційно відомої як "Карта постійного жителя". (Фото: USCIS через AP)

Сполучені Штати 2 жовтня відкрили черговий щорічний набір заявок на участь в офіційній лотереї для отримання так званої зеленої карти, або “грін-карти”, як її часто називають.

Програма диверсифікаційних імміграційних віз, за офіційною назвою, щороку розігрує 55 000 диверсифікаційних віз серед мільйонів заявників з усього світу.

Державний департамент США відбирає виграшні заявки випадковим чином серед усіх поданих заявок від осіб, які відповідають визначеним критеріям.

Зокрема, заявники повинні походити з країн та регіонів світу, звідки спостерігався відносно низький рівень імміграції до Сполучених Штатів протягом останніх 5 років – менш ніж 50 000 осіб загалом від країни.

До таких країн цього року знову віднесено Україну, що дає можливість особам, які народилися в Україні, подати заявку на участь в лотереї.

Заявники також повинні мати щонайменше диплом про середню освіту, або ж два роки досвіду роботи за професією, яка вимагає принаймні двох років навчання або досвіду.

Електронні заявки можна подати на офіційному сайті Держдепу за адресою dvprogram.state.gov. Кінцевий термін подання заявок цього року – 5 листопада.

Лише електронні заявки, подані через вказаний офіційний сайт, зможуть взяти участь у лотереї.

Подання заявки є безплатним, й Держдеп США закликає потенційних заявників не користуватися послугами “візових консультантів” або “візових агентів”, які за гроші пропонують допомогу у заповненні заявки.

Також заявників застерігають від користування послугами “посередників”, які за гроші нібито можуть збільшити шанси заявника на отримання диверсифікаційної візи. На додаток, заявникам не радять використовувати будь-які неофіційні сайти, які нібито надають офіційну інформацію та послуги від імені уряду США. Вищезазначене є шахрайством, й може призвести до негативних фінансових чи юридичних наслідків для заявника.

Переможці лотереї не отримають про це повідомлення електронною поштою. Натомість вони повинні перевірити статус своєї заявки на відповідному вебсайті Держдепу. А будь-який електронний або фізичний лист чи телефонний дзвінок із повідомленням про те, що заявник “виграв грін-карту”, є шахрайством, застерігають в уряді США.

Подати заявку на участь у програмі можна безкоштовно, але особи, яких відібрала і які отримали запрошення на співбесіду до американського консульства, повинні будуть сплатити збір перед тим, як подати офіційну заявку на отримання візи.

Кожній особі дозволено подавати лише одну заявку впродовж щорічного реєстраційного періоду. Подання понад однієї заявки автоматично дискваліфікує заявника від участі у програмі, повідомляє Держдеп.

За офіційними даними Держдепу, у 2021 фіскальному році – останньому періоді, за який наразі доступні дані – кількість заявок від громадян України сягнула 210 570. Тим часом у 2020 році українці подали 586 088 унікальних заявок на участь в лотереї, а у 2019 році – 665 764 заявки.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG