Спеціальні потреби

У Львові внаслідок атаки РФ загинули семеро, серед них дитина (Оновлено)


Постраждалий львів'янин Ярослав Базилевич слідує за працівниками МНС, які виносять тіло його доньки, яка разом із двома сестрами та матір'ю загинула під час російського удару у Львові, 4 вересня 2024. REUTERS/Roman Baluk
Постраждалий львів'янин Ярослав Базилевич слідує за працівниками МНС, які виносять тіло його доньки, яка разом із двома сестрами та матір'ю загинула під час російського удару у Львові, 4 вересня 2024. REUTERS/Roman Baluk

Внаслідок чергової масованої повітряної атаки Росії у Львові загинули семеро людей. Про це у Telegram повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Дані щодо дітей уточнив речник ДСНС Олександр Хорунжий, який сказав, що було врятовано 12 людей, але серед сімох загиблих була одна дитина, а не кілька, як повідомлялося раніше.

"На жаль, семеро людей загинули, і серед них, за уточненими даними, одна дитина - це дівчинка Емілія, семи років. Іншим двом уже виповнилося 18 років", - зазначив Хорунжий.

За його даними, постраждали 64 людини, зокрема восьмеро дітей. До ліквідації наслідків залучали понад 150 рятувальників і 38 одиниць спецтехніки, їм вдалось врятувати 12 людей.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомив, що у Кривому Розі внаслідок удару РФ пошкоджено готель, п'ятеро людей постраждали, серед них 10-річна дівчинка. Пошкоджено понад 10 багатоповерхівок.

Загалом у ніч на 4 вересня російські сили завдали удару по Україні ракетами повітряного та наземного базування, а також ударними дронами Shahed, повідомили у Повітряних силах ЗСУ. Українським ППО вдалось збити чотири крилаті ракети Х-101, три крилаті ракети "Іскандер-К", 22 ударні БПЛА. Дві ракети "Кинджал" і дві Х-22, а також дві Х-101 збити не вдалось.

Президент України Володимир Зеленський у Telegram закликав союзників посилити свою допомогу, а також зняти обмеження на використання західної зброї по воєнних цілях в Росії.

"Кожен наш партнер у світі, який допомагає Україні з ППО, є справжнім захисником життя. І кожен, хто переконує партнерів дати Україні більше далекобійності, щоб відповідати на терор справедливо, працює для недопущення саме таких російських терористичних ударів по українських містах. Терор потрібно зупинити", - написав Зеленський.

Посолка США в Україні Бріджит Брінк у мережі Х заявила: "Вночі Росія атакувала Україну 13 ракетами та 29 дронами. Семеро українців загинули, понад 50 будівель, включно зі школами, були пошкоджені у Львові. Дякуємо відважним захисникам України за вашу роботу, щоб захистити нас усіх".

Напередодні президент США Джо Байден засудив "жахливу атаку" Росії у Полтаві, внаслідок якої загинули понад 50 людей.

"Цей напад є трагічним нагадуванням про безперервні та обурливі спроби Путіна зламати волю вільного народу. Але два з половиною роки народ України стоїть непохитно. І Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати їх, включаючи надання систем протиповітряної оборони та засобів, необхідних для захисту своєї країни. Не помиляйтесь: Росія не переможе у цій війні. Народ України переможе. І в цей трагічний день, і щодня Сполучені Штати підтримують їх", - йдетьсяя у заяві Байдена.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG