Спеціальні потреби

Нельсону Манделі виповнилось 93 роки


Нельсону Манделі виповнилось 93 роки
Нельсону Манделі виповнилось 93 роки

Перший чорношкірий президент Південно-Африканської Республіки Нельсон Мандела сьогодні відзначає свій 93-річний ювілей. На честь лауреата Нобелівської премії миру люди по всьому світу присвячують трохи свого часу громадській діяльності.

У 2009 році Організація Об’єднаних Націй оголосила 18 липня День Нельсона Мандели. У зв’язку з цим, ООН закликала людей присвятити 67 хвилин громадській службі, що є стільки років, що Мандела займався політикою.

Мандела святкував свій ювілей у сімейному колі в його рідному селі Куну.

Президент ПАР Джейкоб Зума заявив, що Мандела «заклав основу» для будівництва солідної демократії в Південно-Африканській Республіці. Він додав, одначе, що попереду ще багато роботи для подолання убогості та поліпшення життя дітей.

Президент Барак Обама назвав Нельсона Манделу маяком для глобальної спільноти і для всіх, хто працює для демократії, справедливості та примирення.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG