Спеціальні потреби

“Закликаємо жодну країну не давати Путіну платформу”. Держдеп про візит Путіна до Монголії


Фото: Путін під час візиту до Монголії, Reuters
Фото: Путін під час візиту до Монголії, Reuters

США очікують від Монголії дотримання принципів статуту ООН, включно з підтримкою суверенітету та територіальної цілісності по всьому світу та закликають жодну з країн світу не надавати платформи для президента Росії Володимира Путіна для пропагування його агресії проти України.

Про це на брифінгу у Держдепу заявив речник Держдепу Метью Міллер, відповідаючи на питання про візит Путіна до Монголії. Водночас він наголосив, що розуміє складну ситуацію, в якій опинилась Монголія, сусідами якої є Росія і Китай.

“Перш за все, ми думаємо, що жодна країна не має надавати Путіну платформу для пропагування агресивної війни проти України і ми сподіваємося, що Монголія дотримуватиметься зобов’язань відповідно до принципів Статуту ООН, включно із питаннями суверенітету та територіальної цілісності”, – заявив Метью Міллер під час брифінгу.

Жодна країна не має надавати Путіну платформу для пропагування агресивної війни проти України
Метью Міллер

При цьому Міллер відзначив, що розуміє позицію Монголії, яка розташована “між двома значно більшими сусідами” [Китай і Росія], але ще раз підкреслив важливість продовження підтримки верховенства закону по всьому світу.

“Ми дуже добре розуміємо важку позицію, в якій перебуває Монголія. […] Ми продовжимо підтримувати Монголію, але ми вважаємо, що важливо, щоб вони продовжували дотримуватись міжнародних зобов’язань, і якщо вони говорять з Росією – щоб вони дали чітко зрозуміти, що вони підтримують принцип територіальної цілісності і незалежності”, – говорить Міллер.

Як раніше повідомляв Голос Америки, Володимир Путін, оголошений у міжнародний розшук лідер Росії, попри заклики міжнародної спільноти до Монголії заарештувати його, розпочав візит до Улан-Батора. Це сталось у день нового масованого авіаудару РФ по українських містах, внаслідок якого у Полтаві загинули щонайменше 50 людей, понад 200 – поранені.

Монгольські чиновники розгорнули для нього червону доріжку та влаштували почесну варту, а президент Монголії Ухнагійн Хурелсух супроводжував Путіна до Палацу уряду, де два керівники віддали шану статуї Чингісхана, перш ніж піти всередину для закритих зустрічей.

Дивіться також: Візит Путіна в Монголію - "прояв слабкості", кажуть міжнародні оглядачі

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG