Спеціальні потреби

У Ростові палає нафтобаза, що постачала паливо російській армії


На фото із соцмереж - дим піднімається від пожежі на нафтобазі в Астахові, Ростовська область, Росія, 28 серпня 2024 року. Social Media/via REUTERS
На фото із соцмереж - дим піднімається від пожежі на нафтобазі в Астахові, Ростовська область, Росія, 28 серпня 2024 року. Social Media/via REUTERS

Внаслідок удару безпілотника у Ростовській області загорілась нафтобаза. Губернатор Василь Голубєв підтвердив влучання БПЛА у паливний склад Кам’янського району. А джерела видання Радіо Свобода у Головному управлінні розвідки України свідчать, що йдеться про спільну операцію ГУР Міноборони України разом із ССО Збройних сил України.

Голубєв повідомив, що постраждалих немає. Радіо Свобода додає, що йдеться про російську нафтобазу "Атлас" у Ростовській області, яка є частиною російського ВПК та бере безпосередню участь у забезпеченні російських військ. "Підприємство спеціалізується на зберіганні нафтопродуктів і постачає їх для російської армії", – інформує і видання Newsweek.

Агенція Reuters також повідомляє, що дрони намагалися атакувати резервуар нафтопродуктів у Котельничах Кіровської області Росії, більш ніж за 1500 км від українського кордону.

Крім того, вже десяту добу триває пожежа на нафтобазі у Пролетарську, яку 18 серпня уразили українські дрони.

Як повідомляв Голос Америки, цього року Україна різко активізувала використання безпілотників дальнього радіуса дії для нападу на російські нафтові об’єкти, намагаючись завдати шкоди об’єктам, що живлять російські війська.

Видання Al Jazeera називає українські атаки по нафтобазах відповіддю на російські атаки на енергетичну інфраструктуру України. Про це раніше говорив і президент України Володимир Зеленський.

Радіо Свобода нагадує, що від початку 2024 року під удар дронів у Росії потрапила ціла низка підприємств нафтового сектора, через що на деяких НПЗ перестали працювати установки первинного перероблення нафти. У першому кварталі свої потужності зупинили щонайменше сім російських заводів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG