Спеціальні потреби

Голова НАТО застерігає від скорочень оборонного бюджету


Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен висловив занепокоєння з приводу того, як деякі членські країни реагують на важкі економічні часи, кажучи, що таким способом вони ставлять під загрозу свою безпеку. Расмуссен застеріг від скорочення витрат на оборону.

Генеральний секретар НАТО зробив таку заяву в Боюсселі перед нарадами міністрів оборони країн Північноатлантичного союзу.

Збройниі сили Сполучених Штатів опинилися перед рядом глибоких, автоматичних скорочень бюджету. Якщо президент Барак Обама і законодавці Конгресу не досягнуть угоди в справі скорочень бюджету до першого березня, тоді протягом наступних кількох місяців витрати на оборону будуть скорочені на 46 мільярдів доларів.

Міністр оборони Сполучених Штатів Леон Панетта, який залишає посаду, заявив, що коли скорочення будуть запроваджені в життя, тоді на збройні сили чекають серйозні проблеми і різке зменшення їх бойової готовності.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG