Спеціальні потреби

Кількість загиблих цивільних в Україні у травні різко зросла через атаки РФ по Харківщині, кажуть в ООН


Вовчанськ, Харківщина. 2 червня 2024. Об'єднана штурмова бригада Національної поліції України "Лють"/Reuters
Вовчанськ, Харківщина. 2 червня 2024. Об'єднана штурмова бригада Національної поліції України "Лють"/Reuters

Кількість загиблих серед цивільного населення в Україні минулого місяця різко зросло до 174, що стало найвищим рівнем майже за рік. Про це повідомила Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні.

"Збільшення кількості жертв серед цивільного населення відбулося в основному через напади в Харківській області з 10 травня, пов’язані з наземним наступом російських збройних сил з території Російської Федерації на Харківську область. Атаки в Харківській області спричинили 53% загальних жертв серед цивільного населення в травні", - йдеться в повідомленні відомства.

За даними ООН, кількість жертв у травні зросла на 31% порівняно з квітнем і є найвищою з червня 2023 року.

Там додали, що 65% відсотків загальної шкоди закладам освіти та охорони здоров’я також зазнала Харківська область, "причому особливо масові руйнування відбулися у Вовчанську".

За приблизними оцінками загальна кількість жертв цієї російської війни проти України з обох боків ймовірно вже перевищує півмільйона.

В лютому 2024 ООН повідомила, що має підтверджені дані про те, що від 24 лютого 2022 року, коли Росія почала повномасштабне вторгнення, в Україні загинули 10 582 цивільних і ще 19 875 зазнали поранень. Місія ООН в Україні наголошує, що справжні цифри напевне значно вищі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG