Спеціальні потреби

"Різні поля бою". Пентагон відповів, чому союзники допомагають збивати ракети над Ізраїлем, але не над Україною


Заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх
Заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх

В Пентагоні вважають, що Україна успішно захищається від російських повітряних атак самотужки завдяки наданій Заходом протиповітряній обороні. Так у Міноборони США відповіли на питання Української служби Голосу Америки, чому США та союзники можуть допомогти у відбитті атак над Ізраїлем, але не над Україною.

“Ми говоримо про два дуже різні ландшафти та поля бою. На самому початку, коли Росія здійснила [повномасштабне] вторгнення в Україну, президент [Байден] доручив цьому міністерству забезпечити Україну необхідним на полі бою. Вони дуже успішно використовують протиповітряну оборону чи інші засоби для повернення своєї території”, - прокоментувала заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

Президент Байден доручив цьому міністерству забезпечити Україну необхідним на полі бою. Вони дуже успішно використовують протиповітряну оборону чи інші засоби для повернення своєї території.
Сабріна Сінгх, заступниця речника Пентагону

Вона додала, що у четвер міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову зі своїм українським колегою Рустемом Умєровим, щоб отримати нову інформацію про ситуацію на полі бою і краще зрозуміти, які ще засоби можуть знадобитися Україні.

Сабріна Сінгх підкреслила: президент Байден зобовʼязався, що США не матимуть військової присутності в Україні, але підтримуватимуть українців у поверненні своєї суверенної території.

На уточнювальне питання кореспондента Голосу Америки Остапа Яриша, чи збиття цілей з польської чи румунської території було б військовою присутністю в Україні, Сабріна Сінгх відповіла, що це означало б залученість США інакшим чином.

“Це б залучило нас до війни в інший спосіб. Зараз ми вважаємо, що Україна змогла успішно захиститися від російських ударів по їхніх містах, їхньому населенню та їхній інфраструктурі. І ми будемо надалі забезпечувати підтримку, необхідну для цього”, - сказала заступниця речника Пентагону.

У четвер протягом зустрічі із новопризначеним Генсеком НАТО Марком Рютте в Києві Володимир Зеленський закликав союзників по НАТО допомогти з перехопленням іранських ракети та дронів над Україною, як вони це роблять у випадку з Ізраїлем.

Після масованої ракетної атаки Ірану на Ізраїль, в Білому домі заявили, що США тісно співпрацювали з Армією оборони Ізраїлю для відбиття ударів. Для цього залучили морські есмінці, випустивши близько десятка ракет, щоб збивати цілі, які запустив Іран.

  • 16x9 Image

    Остап Яриш

    Кореспондент Голосу Америки в Пентагоні і ведучий щоденних телепрограм Української служби VOA. Приєднався до команди в 2019 році.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG