Спеціальні потреби

"Грубе нехтування правилами проведення операцій". Пентагон - про пошкодження росіянами американського дрона у Сирії


Американські льотчики готують до місії безпілотник ВПС США MQ-9 Reaper на аеродромі Кандагар, Афганістан, 9 березня 2016 року. REUTERS/Josh Smith/File Photo
Американські льотчики готують до місії безпілотник ВПС США MQ-9 Reaper на аеродромі Кандагар, Афганістан, 9 березня 2016 року. REUTERS/Josh Smith/File Photo

У Пентагоні відреагували на дії росіян у Сирії. У неділю, 23 липня, 23 липня російський винищувач пролетів на відстані кількох метрів від американського безпілотника MQ-9 над Сирією, випустив по ньому сигнальну ракету, у результаті чого було пошкоджено гвинт безпілотника.

"Це просто грубе нехтування правилами проведення операцій. Вони таким чином відвертають нашу увагу від виконання основної місії там – боротьби з ІДІЛ" - заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

Представниця оборонного відомства США закликала Росію поважати міжнародне право та наголосила, що подібній поведінці немає жодних виправдань.

"Не можу говорити за Росію і її непрофесійну поведінку, але ми бачимо, що така поведінка почастішала", - додала Сінгх.

Високопоставлений командувач військово-повітряних сил CША повідомив агенції AP, що таким чином в неділю росіяни намагались збити американський безпілотник.

Заступник речник генерального секретаря ООН Фарган Гак на питання журналістів стосовно пошкодження американського дрона, відповів, що ООН зацікавлене в "тривалому мирі" у Сирії: "Ми хочемо робити все можливе, аби кожен поважав суверенітет і територіальну цілісність Сирії".

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG