Спеціальні потреби

З'явились нові подробиці викрадення росіянами даних американських виборців


Губернатор штату Іллінойс
Губернатор штату Іллінойс

Вкрадено інформацію 70 тисяч виборців у штаті Іллінойс, хоча раніше заявлялось про 500 000 жертв

Стало відомо, що російські хакери викрали інформацію про 76 тисяч виборців у штаті Іллінойс під час президентських виборів 2016 року.

Про це повідомляє видання Chicago Tribune. Відповідно до заяви Державної виборчої комісії США, російські хакери отримали персональну інформацію 76 тисяч виборців зі штату Іллінойс, а не 500 тисяч як вважалось раніше.

Заяви федеральних слідчих про викрадення російськими хакерами бази даних виборців важливе для розслідування російського втручання в президентські вибори 2016 року​

Минулого тижня представники виборчої комісії, ФБР та спеціального прокурора Роберта Мюллера робили заяви стосовно втручання Росії в американські президентські вибори.

Відповідно до федерального обвинувачення, йшлось про викрадення інформації про 500 тисяч виборців. Втім, у листі директора виборчої комісії Стіва Сендвоса (Steve Sandvoss) до губернатора Іллінойсу Брюса Раунера (Bruce Rauner) згадується інша цифра – 76 тисяч виборців.

"Ми отримали підтвердження від федеральних посадовців, що наша початкова оцінка була правильною", - написав Сендвос. За його словами, ймовірно, федеральне обвинувачення використовувало іншу методологію, передбачену федеральним кримінальним кодексом.

Незважаючи на різні цифри у кількості виборців, дані яких були вкрадені, заяви федеральних слідчих про викрадення російськими хакерами бази даних виборців важливе для розслідування російського втручання в президентські вибори 2016 року.

Нагадаємо, що курс рубля а також ціни на російські акції та облігації впали після того, як в пресі було опубліковано ймовірний текст законопроекту США, що передбачає запровадження нових "руйнівних санкцій" проти Росії за втручання у вибори, повідомляє Bloomberg. Так, у середу курс рубля впав на 2,2% подолавши бар'єр у 64 рубля за долар.

Дивіться також: Рік Ґейтс розповів, як Манафорт заробляв гроші в Україні. Відео

Рік Ґейтс розповів, як Манафорт заробляв гроші в Україні. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:58 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG