Спеціальні потреби

Білий дім про обстріл Полтави: "Продовжимо зосереджуватися на зміцненні протиповітряної оборони"


Пусковa установка ЗРК "Патріот" ЗСУ під час атаки Росії на Україну, 4 серпня 2024 року. REUTERS/Valentyn Ogirenko
Пусковa установка ЗРК "Патріот" ЗСУ під час атаки Росії на Україну, 4 серпня 2024 року. REUTERS/Valentyn Ogirenko

США продовжать зосереджуватися на зміцненні протиповітряної оборони України та обіцяють більше допомоги "у найближчі тижні". Про це на аудіобрифінгу у вівторок, 3 вересня, заявив пресі радник Білого дому з комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі.

Він висловив співчуття українцям після чергового масованого російського удару по Полтаві.

"Це ще одне жахливе нагадування про масштаби жорстокості Путіна щодо народу України, у спосіб, коли він намагається покарати їх за власне вторгнення в цю країну, атакуючи критично важливу інфраструктуру та намагаючись ускладнити їм життя та отримання засобів до існування", - сказав Кірбі.

Він наголосив, що президент США Джо Байден "чітко дав зрозуміти", що підтримка України з боку США "залишається непохитною, і ми продовжимо зосереджуватися на зміцненні її армії та протиповітряної оборони проти таких атак".

"Як ви бачили, лише 10 днів тому ми оголосили про черговий пакет військової допомоги, який включав боєприпаси для систем HIMARS, обладнання для боротьби з безпілотниками, боєприпаси, Javelin, протитанкові системи, і в найближчі тижні буде більше. Тому ми збираємося й надалі підтримувати українців і намагатися захистити їх від подібних атак", - додав Кірбі.

У вівторок, 3 вересня, Росія атакувала балістичними ракетами військовий Інститут зв'язку і лікарню в Полтаві. За даними Офісу Генерального прокурора України, кількість жертв унаслідок російської атаки по Полтаві станом на 18:00 становить 51 осіб. Ще понад 200 людей отримали поранення. Рятувальні роботи тривають.

Дивіться також:

Брифінг. Росія атакувала Полтаву. Реакція Заходу
please wait

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG