Спеціальні потреби

Новий ракетний удар Росії не зупинить захисників Україні та міжнародну підтримку - посол США


Кияни переховуються на станції метро під час ракетних обстрілів, 26 січня 2023 року
Кияни переховуються на станції метро під час ракетних обстрілів, 26 січня 2023 року

Росія провела нові ракетні удари по території України лише через день, після того, як низка держав оголосили про плани надати Україні важкі танки.

Українські ППО знищили 47 крилатих ракет, включаючи 20 в районі Києва, повідомив в соцмережах головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. "Крім того, три з чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей. Мета росіян залишається незмінною – психологічний тиск на українців та руйнування критичної інфраструктури. Але нас не зламати!" – написав Залужний.

В Києві в результаті атаки загинула людина, ще двоє поранено, повідомила Київська міська військова адміністрація.

На Одещині через ракетний удар 26 січня, пошкоджено об'єкти інфраструктури, заявила регіональна адміністрація. Повідомляється також про удари на Волині.

Посолка США в Україні Бріджит Брінк назвала напад "жорстокою атакою" і "стратегічною поразкою".

"Хвилі російських безпілотників та ракет не можуть зупинити ні героїчних захисників України, її хоробрий народ, ні нашу рішучу єдину підтримку", - твітує посол.

Посолка Великої Британії подякувала українським ППО за роботу, можливість працювати в безпеці в Києві і порятунок "можливо незліченної кількості життів".

"Протиповітряна оборона працює вночі проти повітряних нападів, рятує, можливо, незліченну кількість життів в Києві та поза ним, –написала посадовиця у Twitter. - Як і всі, ми, можливо недоспали. Однак, ми вдячні за можливість працювати тут в безпеці".

В середу президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати надішлють Україні 31 танк M1 Abrams і вітають рішення Німеччини постачати Україні танки Leopard 2.

Американський глава держави заявив, що Abrams - найбільш передова військова техніка у світі, але також "ними неймовірно важко оперувати й ремонтувати їх". Тому Байден заявив, що Вашингтон передає Києву запчастини та обладнання для підтримки роботи цих танків на полі бою, а також розпочне навчання для українських військовиків "якомога швидше".

Про надання танків повідомили і інші держави.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG