Спеціальні потреби

США не вірять Путіну та готуються до нового раунду санкцій


Hagel
Hagel
Всього кілька днів тому, 7-го травня, президент Росії Володимир Путін запропонував відкласти проведення референдумів в Донецькій та Луганській областях та пообіцяв відвести російські війська від українського кордону. Тим не менш, референдуми проходять, а жодних ознак відведення військ не спостерігається. У Вашингтоні не здивовані.

«Війська не відводяться, наскільки ми це можемо бачити – заявив в ефірі програми «Цього тижня» на телеканалі АВС міністр оборони США Чак Гейґель. – Вам треба поцікавитися в Путіна, чому він каже, що війська відходять, а насправді вони не відходять».

З поведінки Росії можна зробити висновок, що санкції на Кремль не впливають, вважає Гейґель.

«Росія продовжує ізолювати себе для короткотермінової вигоди. Росіяни, можливо, почуваються, що якимось чином вони виграють. Але у світі існує не лише короткотермінова вигода».

«Росія діє на Сході України за Кримським сценарієм. Росіяни вдаються до диверсій, аби спровокувати безлад», - заявила сенатор - республіканець Келлі Айотт.

Айотт наполягає на тому, що США мусять запровадити санкції проти цілих секторів російської економіки ще до виборів 25 травня.

«Настав час нашій Адміністрації запровадити секторальні санкції до 25 травня для того, щоб ці вибори не були зірвані, щоб вони пройшли успішно. Я вірю, що запроваджувати санкції після того, як вони вже зірвані, буде запізно», - сказала вона.

Інший конгресмен – республіканець Ліндсі Грем бажає, аби президент Барак Обама звернувся до Конгресу за схваленням застосування проти Росії подальших каральних заходів.

«Замість того, щоб робити це Указом, Президент міг би прийти в Конгрес за двопартійною підтримкою секторальних санкцій, що надішле потужний сигнал Путіну. Думаю, що це нанесе більшій шкоди російській економіці та посилить наших союзників» - заявив сенатор.

«Я думаю, що ми будемо підштовхувати європейців до жорстких секторальних санкцій», - підтримав його колега, демократ Кріс Мерфі.

Він вважає, що Росія має дорого заплати за свої дії, але США мають діяти спільно з європейцями.

«Насправді, застосування санкцій проти Росії Сполученими Штатами одноосібно може навіть зашкодити нашим національним інтересам, а не допомогти їм. Одних санкцій США недостатньо, щоб вплинути на дії Москви. До того ж вони можуть дати політичну перевагу Путіну, аби продовжувати чинити провокації».

Минулої суботи президент Обама погрожував Росії додатковими санкціями, але не сказав, коли вони будуть введені та за яких умов.

Дивіться також : Федеральний устрій не гарантує нікому добробуту - коментар юриста
Федеральний устрій не гарантує нікому добробуту - коментар юриста
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:32 0:00
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG