Спеціальні потреби

Під час навчань НАТО було випробувано українську бойову систему DELTA


Навчання НАТО REPMUS 24. Фото Royal Navy/Benjamin Lyon/LPhot Daniel Bladen/REUTERS
Навчання НАТО REPMUS 24. Фото Royal Navy/Benjamin Lyon/LPhot Daniel Bladen/REUTERS

ВМС України вперше взяли участь у найбільших навчаннях НАТО з використання безпілотних систем у морських операціях — REPMUS 24. "За допомогою бойової системи DELTA українські військові скоординували роботу понад 50 безпілотних апаратів різних типів — підводних, морських, наземних та повітряних", — йдеться у повідомленні Міноборони України.

Відомство зазначає, що "під час навчань DELTA також змогла під'єднатися та отримувати дані про місцеперебування німецької "роботизованої собаки" Robotics-L від Rheinmetall", що "здатен супроводжувати солдатів у складній місцевості, виконувати різноманітні завдання та сприяти їхньому захисту від мінних перешкод".

Навчання проходили біля півострова Троя в Португалії з 9 до 27 вересня. Серед цілей навчання REPMUS 24 — інтеграція безпілотних платформ, систем управління (C2) та міждоменна взаємодія, а також досягнення оперативної сумісності з системами управління країн-партнерів НАТО.

Як українські штурмовики воюють американським мінометом. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:38 0:00
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG