Спеціальні потреби

Російська опозиція закликає до громадської непокори


Прихильники російської опозиції на мітингу в Москві
Прихильники російської опозиції на мітингу в Москві

Лідер російської опозиції Олексій Навальний обіцяв вести кампанію громадської непокори у відповідь на те, що він назвав вкраденими Володимиром Путіним президентськими виборами.

Навальний заявив, що десятки тисяч людей вийдуть на вулиці російських міст, що, щоб продовжувати протести до часу, коли будуть виконані їхні вимоги.

У понеділок поліція заарештувала Навального та сотні прихильників опозиції на мітингу в Москві. Опісля їх було звільнено. Багато демонстрантів вигукували гасло «Росія без Путіна».

Водночамс тисячі прихильників Путіна мітингували перед Кремлем, помахуючи російськими прапорами.

Прем’єр-міністр вийшов переможцем на виборах у неділю, здобуваючи велику підтримку виборців. Європейські спостерігачі кажуть, що вибори були явно перекошені на користь Путіна. Вони також повідомили про порушення на третині виборчих дільниць.

Проте Путін назвав вибори «відкритим і чесним змаганням.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG